lørdag den 6. august 2011

Utroligt, men sandt……

Det er da utroligt, igen er jeg bare så klar, som jeg overhovedet kan blive…....

Vi skal have gæster i aften og alt, hvad der overhovedet kan være klart er klart, kyllingerne har ligget i marinade siden i går aftes, agurkerne ligger i saltlage, flutes står og hæver og bordet er dækket.

Forretten bliver Cannelloni af røget laks med fyld af tatar, krydderurtesalat og krydderurteskum fra bogen ”Svinkløv Badehotel - maden og stedet” med Annettes hjemmelavede flutes til. En gammel kending, som jeg har lavet utallige gange i Danmark.

Svinkløv Badehotel kogebog

Jeg har ganske vist en dårlig oplevelse i forhold til den forret, jeg håber bestemt ikke at den gentager sig. Lige efter jeg lige var flyttet til Holland, skulle vi have nogle af husbonds venner til middag, alle sejl blev sat til, for de skulle jo selvfølgelig imponeres ud i dansk madkunst.

Alt var klar i rette tid, frisuren sat og værtinden var iført det pæne tøj, da det var første gang jeg skulle møde gæsterne. Vi ventede og ventede og ventede igen, vi ringede for at spørge om de havde glemt aftalen, men ingen svarede! Omkring ved 22 tiden ringede et familie medlem og spurgte, om vi vidste, at vore gæster ikke kom? Jo, det havde vi jo sådan set fundet ud af. Det viste sig, at fruen til parret var faldet næsten uden for vores gadedør med værtsgaven, en flaske rødvin. Da hun ved faldet havde skåret sig i hånden, var de draget til skadestuen. I løbet af aftenen var de kommet til at tænke på, at de nok hellere måtte informere os og det foregik så via familiemedlemmet. Jeg håber, at aftenens gæster tager elevatoren, det er da begrænset hvor langt man kan falde i den ☺.

Hovedretten er en skøn variant af Kylling Tandori, som jeg engang har klippet ud af et dansk ugeblad, hvilket er ikke længere muligt at tyde. Jeg lavede retten for en måneds tid siden, da vi havde gæster fra Danmark og de var meget begejstrede, lad os nu se om den også passer til hollandske smagsløg, den er i hvert fald både hot og spicy ☺.

Bordet er dækket1

Desserten er et forsøg! Også et udklip fra et eller andet ugeblad….. Hvid chokolademousse med brombær og hindbær samt marinerede jordbær, da jeg prøvesmagte i morges, inden den kom i portionsglassene, var jeg bestemt ikke utilfreds ☺.

Bordet er dækket2

Vi krydser finger for, at maden også passer til de hollandske smagsløg ☺. Og nu vil jeg nyde et langt og meget uøkonomisk brusebad.

8 kommentarer:

Ellen sagde ...

Hvis de ellers ankom uden at komme til skade, er jeg sikker på, at alt var ovenud vellykket. Det lyder som en herlig menu, som man gerne kører langt for at få :-)
En meget flot dug har du også dækket op med. Er den dansk eller hollandsk?
Og blomsterne... smukke... du er vist den perfekte værtinde :-)

Annette sagde ...

Hej Ellen, alt gik godt, ingen skader! Og dog, der var et par maver, som ikke var så vant til hot and spicy ☺.
Dugen, ja er den ikke skøn, den er så dansk som den kan blive. Det er anden gang, jeg har nænnet at bruge den i de 22 år, jeg har haft den ☺. Min mor broderede den som ganske ung og jeg kan huske, at jeg tit plagede hende for at få den, mens hun levede, men nej!
Jeg har ikke før nu set, at du har skiftet foto, hold da op hvor ser du godt ud.
En god søndag eftermiddag til dig.

Ellen sagde ...

Haha, Annette, du er da bare sød :-D
Tusind tak for de søde og smigrende ord... det gamle billede har efterhånden syv år på bagen, så jeg legede lidt med selvportrættering sidste weekend i Sverige (John sov...), og dette var et af resultaterne. Jeg valgte dette, fordi man kun kan se alle mine hager, hvis man kigger rigtig godt efter ;-)

Jeg kan godt forstå, du hæger om den dug: den er utrolig smuk, og din mor har selv broderet den. Større attraktionsværdi kan man næsten ikke forestille sig.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Kære Annette,

jeg har lige læst dine skriverier om jeres bryllup. Jeg var ved, at slå en høj latter op for hvor jeg dog genkender deres bureaukrati hernede!
Jeg er glad for, at vi valgte vielsen i Danmark, men faktisk overvejede vi at undersøge om det ikke havde været nemmere for os, at blive viet igen hernede istedet for alt det vås vi gik igennem med mine papirer. HAHA... hvor naivt! Godt vi ikke forsøgte, jeg ville have eksploderet.
Du lyder som en meget tålmodig person.

Inge sagde ...

Uhmmm den menu kunne jeg også fint have spist.. og hvor dugen smuk. Jeg har også flere broderede duge, både fra min mor og mormor, og fra Hasses mor, men ofte nænner jeg ikke rigtig at bruge dem.. :-)
Knus og en skøn mandag til dig.

Annette sagde ...

Ellen, dobbelthager? Hvor?
Men jeg kender godt problematikken og synes, at jeg kun bliver fotograferet, når jeg ser allermest fjoget ud eller når dobbelthagernes antal ser ud til at være fordoblet.
En rigtig god mandag til dig.

Annette sagde ...

Majbrit, åh ja, jeg forstår godt, at du er glad for, at I traf beslutning om at blive gift i Danmark, det bureaukratiske "eventyr" som vi var udsat for, kan jeg ikke anbefale nogle. Tro mig, når jeg af og til på gaden møder den lille kontorfrøken fra kommunen, som opførte sig allerværst, så er jeg i stand til at se igennem mennesker, uden at se dem alligevel ☺.
Tålmodig, nåååååh det ved jeg nu ikke. Jeg er helt sikker på, at Frank vil sige lige det modsatte ☺ ☺ ☺.
En skøn uge til dig.

Annette sagde ...

Inge, jeg kender det godt med de duge. Man vil så gerne vise dem frem, men man nænner ikke at bruge den. Knus og en skøn uge til dig også.