tirsdag den 1. november 2011

ØGG´s

Under sidste uges cykeltur til Breda, var jeg omkring en gade, hvor jeg rigtig godt kan lide at komme, mest for at kigge forretningsvinduer. Gaden er fyldt med smukke gamle bygninger, pragtfulde forretninger i den dyre ende af skalaen (bl.a. et par skønne køkkenudstyrsforretninger) og en kundeskare, der passer til butikkerne. Jeg var heldigvis afskåret fra at gå indenfor, idet cykeltaskerne var fyldt til bristepunktet og jeg havde ikke energi til at slæbe al indholdet med på shopping ☺ .

Mens jeg går på fortovet trækkende med cyklen, hører jeg pludselig en stemme sige på hollandsk ”Se her er en forretning, hvor de udelukkende handler med Øgg´s”!

UGG

Uanset hvor lang tid der går, så vænner jeg mig aldrig til at u udtales som ø i på hollandsk. Tro mig, det engelske sprog får også en ekstra dimension, når rigtig mange hollændere laver u om til ø ☺.

Jeg har fridag for hundepasning i dag og selv om jeg er langt bagud med at læse blogs, er det af sted på jernhesten, idet der stadig ikke er fremgang at spore i blodsukkertallet, tværtimod. Cykelberetning følger ☺.

En god dag til jer derude i Blogland.

13 kommentarer:

Jønne sagde ...

Helt enig. Første gang jeg hørte € udtalt på hollandsk var jeg ganske enkelt ved at brække mig, noget i stil med øøørows. Her i Danmark tror jeg der er lidt frit slaw om man bruger den engelske tyske eller danske udtale. Personligt bruger jeg altid den tyske, vel nok fordi jeg kørte dernede da euroen kom.
Rigtig god cykeltur..

Lene sagde ...

Tak i lige måde Anette, måske skulle du prøve,som du selv foreslog, en dag på sofaen ;-)

Anonym sagde ...

Hmmm..... jeg troede faktisk, at vi nærmest havde patent på "ø" her i skandinavien..... Jeg troede det var vores!

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Hvad synes du så om Pickwick the reklamen på TV om "Døtch blend"... jeg grinede da jeg hørte den første gang. Du har så evigt ret i, at engelske ord med U bliver noget interessante når de er udtalt med ø. Og de samme mennesker vil sandsynligvis brokke sig når vi taler DØTCH med accent... ;-)

Inge sagde ...

Heheheee... så en hund bliver til en hønd, en ugle til en øgle..osv.. Det forstår jeg godt du ikke kan vænne dig til.. :-)
Knus og god cykeltur.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Hønd?! GRINE! :-DDDDD

Conny sagde ...

Øv det dumme blodsukkertal.
Kan du have en rigtig god onsdag

Annette sagde ...

Jønne, jeg er bange for, at jeg har adopteret den hollandske måde at sige € på ☺ ☺.
Men nu hvor jeg prøver at huske hvordan det udtales på dansk, kommer jeg til at tænke på, minder den danske og den tyske udtale så ikke meget om hinanden?
En rigtig god dag til dig

Annette sagde ...

Lene, jamen jeg har fri for cykelture resten af ugen. Jeg er et par dage om ugen "dagplejemor" for en lille cockerspaniel, der bare ikke kan finde ud af at være alene hjemme mere end 3 - 4 timer om dagen, mens dens menneskeforældre er på arbejde, så mon ikke der bliver tid til lidt sofahygge ind i mellem ☺.
En rigtig god dag til dig.

Annette sagde ...

Jens, det troede jeg også, før jeg flyttede herned.
Der er endda et meget kendt hollandsk orkester der hedder BLØF! Hvordan de har fundet det navn, det står hen i det uvisse!
En skøn dag til dig.

Annette sagde ...

Maj-Britt, åh ja the reklamen, den havde jeg helt glemt ☺ ☺ ☺.
Ja, du har fuldstændig ret i det med accenten og de mange altid noget så skråsikre hollændere. For et par uger siden blev jeg af vor nabo belært om, hvordan jeg skulle udtale navnet "Borgen". Naboen havde været så venlig, at downloade de første 10 afsnit af serien til mig og ville også belære mig om udtalen af navnet. Jeg holdt på mit, da det for pokker er en dansk serie, men nej, nej det var skam ikke korrekt. Åh, hvor er jeg ind i mellem ved at ...... mig over, at der i mange hollænderes øjne kun findes en måde at sige tingene på....nemlig den døtche!
En skøn dag til dig oppe nordpå.

Annette sagde ...

Inge, tak fordi du forstår mine følelser! Haha, husbond kunne overhovedet slet ikke se det sjove i "Hønd", men det kan jeg ☺ ☺ ☺.
Knus og en skøn dag til dig.

Annette sagde ...

Conny, ja for søren, hvor er det irriterende. Men siden tirsdagens cykeltur samt en lille tur på 17 km i går aftes, er det nu for langsomt nedadgående. Jeg skal til kvartalseftersyn i næste uge og derefter til diabetes damen ugen derefter, så nu må vi se hvad hun siger.
En rigtig dejlig dag til dig.