torsdag den 3. november 2011

48,47 km blev det til i tirsdags…..

Solen skinnede fra den smukkeste blå himmel og temperaturen lå omkring 16 grader, utroligt at kalenderen viste 1. november.

Jeg kom vidt omkring på mine 48,47 km, indrømmet de sidste 5- 6 km var ikke så sjove, som de første 42 – 43, men hjem kom jeg og der har ingen mén været efter turen. Og dog, jo for søren, blodsukkeret er faldet…..☺.

Selv aspargesmarkerne har antaget efterårsfarver.

Aspargesmarker

Der var ikke megen aktivitet at spore på Wilhelmina kanal, hverken mod vest eller øst.

Wilhelminakanalen mod vest

Wilhelmina kanalen løber mellem Amer ved Geertruidenberg og Zuid-Willemsvaart mellem Beek en Donk og Aarle-Rixtel og har en længde af 68 km.

Wilhelminakanalen mod øst

Jeg tror, at jeg tidligere har fortalt, at jeg i mit første job i Holland fik tiltusket mig en plads, hvor jeg fra 3 sals højde kunne overskue Wilhelmina kanalen, det var fuldstændig vildt for en nordjyde, at have så smuk en udsigt og se alle flodbådene sejle forbi. Desværre varede fornøjelsen kun ca. 3 måneder, derefter flyttede firmaet til et industriterræn med udsigt til en tankstation ☺.

Wilhelminakanalen gør det muligt for større flodbåde på op til 1350 tons at sejle mellem Rotterdam og Tilburg, resten af kanalen kan der kun sejles med skibe op til 650 tons.

Hernede gør vi ikke kun i knallert 45! Nej, nej,  her kan man skam få både biler og ”lastbiler”, der max. må køre 45 km/t. Jeg cykler jævnligt forbi denne autoforhandler, desværre er billedet elendigt, men altså en lastbil i den størrelse, der oven i købet hedder MEGA, den er da ikke til at stå for, vel?

MEGA lastvogn

Jeg har aldrig set en af ”lastbilerne” på landevejene, men personbilerne ses overalt og det hænder af og til, at de mener, at de har mere ret til at færdes på cykelstierne, end jeg har ☺. Der kræves kun et knallertkørekort til ”Brommobielen” og jeg mener, at bilen oprindelig var tiltænkt ældre eller handicappede.  Men ”Brommobielen” ses ofte med en ung fører bag rattet og selvfølgelig er det jo ingen dårlig ide, man sidder lunt og godt og behøver ikke at investere i et kørekort, men farten kommer jo altså ikke over 45 km/t ☺. Jeg har måttet ty til internettet for at finde et billede af en personvogn, men den er da lidt sød.

BrommobielBrommobiel2

Noord Brabant havde tidligere ord for at være der, hvor Hollands bønder bor. Mit umiddelbare indtryk er, at bondegårdene i mange tilfælde er erstattet af gartnerier. Der er utroligt mange af dem og de er intet mindre end enorme, i tirsdags kom jeg bl.a. forbi et gartneri, der dyrker peber, hvilket her altså hedder paprika! Tro mig, det voldte af og til problemer i madlavningen i begyndelsen ☺.

Paprika

Hvide rådyr mellem Dongen og Sprang Capelle! Jeg mener også, at der gik en enkelt hvid lama rundt i indhegningen. Gad vide om ejeren samler på albinoer?

Albino

Holland er fyldt med smukke gamle huse, stilen er afhængig af området man befinder sig i. Men for søren, hvor kan jeg godt lide dem. Der står en del til salg for øjeblikket, blandt andet dette.

Kaatsheuvel

Men jeg er bange for, at det vil koste rigtig mange penge (alt for mange) og tid, før standarden kommer på højde med et af disse.

Huis1Huis2

Huis3Huis4

Så nåede jeg Walwijk!

Waalwijk

Det er yderst sjældent, at vi kommer til Walwijk, uvist af hvilken årsag. Jeg kan huske, at vi i sin tid, var der for at se på en ejerlejlighed samt at vi en enkelt aften har gået aftentur i byen, men det er vist også alt.

Waalwijk2

“Historien om en by bliver fortalt med vokalerne fra gaden”

I tirsdags fandt jeg ud af, at Walwijk faktisk er en ret hyggelig by, fyldt med smukke gamle huse og mange caféer, der næsten var fyldte på grund af det fantastiske vejr. Jeg nøjedes med at købe en bolle med chorizo, tomat, ananas og ost, den kunne spises mens jeg cyklede rundt i byen. Det samme kunne desserten, der var et medbragt æble ☺.

Waalwijk3

Jeg fandt endda en garnforretning i Walwijk og da det er noget man må lede efter hernede, så er det en god adresse at kende. Sandelig om ikke også jeg kom forbi et polsk supermarked! Så vidt jeg ved, er der ikke lige noget jeg mangler derfra, men det må være dejligt for de mange polske arbejdere, der arbejder på gartnerierne, at kunne få fødevarer hjemmefra.

På torvet i Walwijk står denne bygning, den mest af alt ligner et gammelt kloster, men det viste sig at være byens tidligere rådhus.

Stadthuis

Hvad jeg indtil i går ikke vidste, var at denne bygning er Walwijks nye rådhus. Jeg fulgte byggeriet af kolossen, hver da jeg kørte til/fra arbejde i Oosterhout. Fremskridt, ja måske for de ansatte, men når det kommer til skønhed, så synes jeg bedre om det gamle.

Nye stadthuis Walwijk

Walwijk har en helt fantastisk katolsk kirke St. Jan. Desværre har jeg aldrig været inde i den, men igen da jeg arbejdede i Oosterhout og kørte forbi den hver dag, tænkte jeg ofte på, hvordan mon den så ud på nærmere hold. Fra torvet ser den sådan ud.

St. Jan1

Og tæt på ser kirken sådan ud, den er fantastisk, men desværre ligger den klemt inde mellem bygninger. Hvor ville det være flot, hvis den havde fået lov til at ligge på en stor åben plads. Stik mod hvad der er normalt for kirker, var den i går aflåst (eller måske fandt jeg bare ikke den rigtige dør) men den skal vi altså se ved lejlighed.

St. Jan2

St. Jan3

Mens jeg stod og lagde an til fotografering, gjorde en lille lastvogn fra Sligro holdt foran mig og chaufføren lagde ansigt og frisure i de rigtige folder til en fotografering ☺. Hvad han ikke vidste, var at han nu er havnet på en blog ☺☺☺.

Sligro

Den protestantiske kirke er knap så overvældende, jeg har måttet låne billedet på internettet, idet jeg selv kun fik den øverste top fotograferet.

Hervormde kerk Waalwijk

Hervormde kerk Waalwijk1

Jeg havde hjemmefra lagt en nogenlunde slagplan for tirsdagens cykeltur, men da jeg vekslede lidt mellem min egen rute og de fastlagte cykelruter, så jeg rigtig mange beboelseskvarterer i min jagt på de rigtige veje. Men pyt, som før skrevet så var vejret pragtfuldt og jeg skulle ikke være hjemme til bestemt tid.

Jeg kom også stik mod forventning forbi indkørslen til en af Hollands største forlystelsesparker ”Efteling”.

Efteling

Rester fra året karneval, måske de skal genbruges til næste år ☺.

Karneval

Overalt i Holland hænger lige pt disse bannere ”Giv ikke diabetes en chance”.

Banner

Gennem et stykke tid har jeg haft en voldsom trang til brunkål og under cykelturen blev trangen større og større. Menuen stod ellers på linsesuppe, men jeg kunne ikke slå brunkålen ud af hovedet. Jagten på et hvidkål gik ind og det lykkedes at også at finde et lille sølle udseende et samt et stykke bacon, hvor det var muligt at skære al fedtet væk og menuen stod på brunkål i tirsdags, det var en ovenud fantastisk nydelse. Jeg var lidt spændt på, hvad Frank ville sige til det, men selv om jeg ikke lige tror, at brunkål kommer til at figurere på listen over hans livretter, har jeg fået “GO” for at lave det af og til ☺.

16 kommentarer:

Kisser sagde ...

Jeg elsker at komme med på dine cykelture, hvor du viser og fortæller om Holland :-)
Tak for turen.

Rejen sagde ...

Sikke en imponerende samling billeder fra din cykeltur og brunkål må du gerne beholde for dig selv, ikke lige min livret..;D knus og en god dag til dig og godt at blodsukkeret er faldet...

Lavendel sagde ...

Flotte flotte fotos...og godt med blodsukkeret, det var da også en imponerende lang tur!

Landbohaven sagde ...

Gode billeder.
Tak for rundvisningen.
Det var da noget af en tur.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Dejligt med det lavere sukkertal!
Første gang jeg så en SMART bil var i Delft, jeg synes den var noget så kær og nuttet pga str. Forleden dag så jeg en af der der 'overdækkede scootere', det er en udmærket idé med al den regn der falder her.
Brunkål er ikke lige mig, men min mor og søster elsker det.
Skønne fotos som altid!

Inge sagde ...

Kære Annette, tusinde tak for en skøn tur sammen med dig og dit kamera.. Du er så god til at finde smukke motiver, at fortælle lidt om hvad vi ser, så jeg føler jeg er med, og endnu mere at jeg gerne vil se det selv engang.
Knus og god aften til dig.
og tillykke med de lave tal selvfølgelig.

Annette sagde ...

Kisser, det er jeg glad for. Jeg lover dig, der skal nok komme flere cykelberetninger ☺.

Annette sagde ...

Annemarie, tak skal du have. Så vidt jeg husker hørte brunkål heller ikke til blandt mine livretter tidligere, men skulle jeg bare have det ☺. Det pokkers blodsukker er allerede steget igen, så det ender nok med et yderligere hjælp fra medicialindustrien. Godt, at det findes. Knus og en dejlig fredag til dig.

Annette sagde ...

Lavendel, tak skal du have. Jeg har en teori om, at jeg skal cykle mindst 50 km. hver dag for at holde blodsukkeret i skak med et minimum af hjælp fra medicinalindustrien og det tror jeg altså ikke lykkes ☺.

Annette sagde ...

Landbohaven, tak skal du have.
En rigtig god weekend.

Annette sagde ...

Mai-Britt, ja det sker ofte, at man her ser et eller andet køretøj, som man ikke normalt ser i gadebilledet i DK ☺. For ikke ret lang tid siden så jeg en scootmobiel med overdækning, selv om det så lidt hjemmelavet ud, så var ideen absolut ikke dårlig.
En dejlig solskinsfredag til dig.

Annette sagde ...

Inge, hvor er du sød, tusinde tak.
Der kommer flere cykelberetninger, helt sikkert.
Knus og en skøn weekend til dig.

Jønne sagde ...

Fantastisk cykeltur og fantastisk energi du har! Det er nok også godt for viljestyrken at resultatet viser sig så hurtigt.
Disse små biler kender jeg også fra det tidligere Østtyskland hvor der kører en del af dem, men der må de kun køre 25 og så er de altså meget irriterende at ha' på vejen også. Micro lastbilerne kører meget i Italien inde i byerne i de små gader.
Sådan en albino elg kunne de godt bruge i Norge hvor en dansk jæger har skudt sådan en. Det var som sådan lovligt ifølge jagtloven, der var bare lige det at det var en slags maskot som de norske jægere passede på, så han var noget upopulær den danske jæger.
Det var skønne billeder og gode historier du kom med igen igen..
God weekend.

Annette sagde ...

Hej Jønne, tak skal du have.
Jeg kan godt forestille mig, at bilerne må være vanvittigt irriterende, når de kun må køre 25, det er slemt nok her med de 45. Hvis jeg er med på passagersædet i DAF´en, så plejer jeg at nyde, hvis vi har en Brommobiel foran os, for så bliver der mulighed for at fotografere. Men jeg er jo også kun passager ☺.
Jeg så på et tidspunkt en udsendelse i Belgisk fjernsyn om et ægtepar der, da de begge var gået på pension, havde solgt deres almindelige personbil og havde købt en Brommobiel. Når de tog på ferie, tog det ganske vist en uges tid inden de nåede frem til feriestedet i sydfrankrig, men de var bestemt ikke stressede når de nåede frem ☺. Jeg havde slet ikke tænkt på, at de små lastbiler man ser i Italien er af denne type, der kun må køre 45 km/t, men selvfølgelig er de da det.
Jeg har læst lidt om albino elgen i Norge, det var da også pokkers, at det skulle være lige præcis en dansker, der skød maskotten. Husker jeg helt forkert, når jeg mener at han undskyldte sig med, at elgen var syg?
En rigtig god weekend til dig også.

Jønne sagde ...

Hov - Jeg glemte lige det med euroen fra dit forrige indlæg. Naturligvis bruger du den hollandske udtale når du bor der! Det ville jeg også gøre efter få dage. Jeg har nok mest hørt udtalen i radioreklamer og måske er mere tryk på ø-lyden der, det ved jeg ikke. Jeg har tænkt meget over det med den danske udtale siden sidst og jeg tror vi har lånt så meget rundt omkring at det ikke findes noget der er helt korrekt dansk udtale. men jeg graver lidt mere i det.
God weekend igen...

Tina - omme i London sagde ...

Hvis jeg skulle have en vognpark, saa skulle den bestaa af saadan en "lastbil" og den fede Fiat 500. Tak for turen. :)