torsdag den 17. november 2011

Så smuttede der igen et par uger sådan bare lige uden videre…

Indrømmet, der er lidt langt mellem aktiviteterne hernede fra det sydlige Holland. En længere sygdomsperiode har gjort, at der har måttet prioriteres hvad energi angik, men jeg håber at energien snart bobler lystigt igen og at der vil være overskud til ALT det, jeg gerne vil☺.

Ind i mellem er det lykkedes mig, at få jernhesten sadlet og hermed lidt indtryk fra turene rundt i den Noord Brabantske natur.

Der er ikke sket meget med huset på N282, et ”Til salg” skilt er kommet op, men det er vist også alt. Det er nok ikke lige tiden for at sælge et hus, der tidligere har været invaderet af besættere. Af ren og skær nysgerrighed, var jeg omkring den webside der henvises til på skiltet, og det viste sig at huset hedder ”De Oude Leij”, hvilket også er navnet på en lille bæk, der løber nær huset.

De Oude Leij1

Skulle der være interesserede rundt i Blogverdenen, så findes kontaktinformationerne i større udgave her.

De Oude Leij2

Der er vejarbejde overalt hernede, især på cykelstierne, hvilket er fint nok, for resultaterne bliver så gode. Ofte bliver man dirigeret via omveje og får derved set steder, som man nok ellers ikke ville få at se. Dette kunstværk dukkede frem under en omkørsel, gad vide hvad det mon skal forestille? Gaden kunstværket står på, hedder Vierwindenlaan, men for mig at se er der kun tale om 2 vinde, så det har nok ikke noget med hinanden at gøre ☺.

Vierwindenlaan1Vierwindenlaan2

Jeg opdagede pludselig, at Tilburg også er med i den verdensomspændende demonstration ”Occupy”, dog ikke i samme målestok som bl.a. London. Tilburgs deltagelse finder sted ved bagsiden af rådhuset og begrænser sig til 6 – 8 telte. Jeg opdagede faktisk kun lejren, fordi jeg hørte et eller andet knase under mine cykeldæk, det viste sig, at jeg var cyklet over et par næsten-til-atomer-smadrede flasker.

Mens jeg stod og undersøgte cykeldækkene for glasskår (indrømmet, når det kommer til glasskår, så er de ”traktordæk”, som hollandske cykler er udstyrede med, fantastiske i forhold til mine gamle racerdæk) så jeg, at der rullede 2 brandbiler ind på fortovet på den anden side af gaden og derved opdagede jeg teltlejren. Jeg forestillede mig, at det ville udarte sig til noget med vandkanoner osv., men efter få minutter kørte brandbilerne igen.

Occupy1

I går så jeg, at Occupy teltlejren i New York var blevet ryddet og at lejren i Oakland blev ryddet for et par dage siden. Uden at jeg vil påberåbe mig den helt store viden om verdensøkonomi, så stemmer mange af ideerne bag Occupy meget godt overens med de tanker, som jeg gennem årene har gået og puslet lidt med omkring det amerikaniserede Holland. Jeg kender ikke meget til situationen i Danmark nu, men for søren hvor var der stor forskel på de 2 lande, da jeg i 2002 skiftede land.

Occupy2

Det får mig i øvrigt til at tænke på forskellen i nyhederne i Danmark og Holland lige pt. Jeg ser danske aviser via nettet og har kun set et par småartikler om Eurokrisen, hvorimod vi hver gang vi enten åbner en avis eller ser nyheder bliver bombarderede med skrækeksempler på, hvad der vil/kan ske med Euroen og EU. For et par uger siden havde Ellen (Mommer) et indlæg om misinformation, kan denne ”malen fanden på væggen” mon kategoriseres som misinformation eller måske agurketider for pressen eller er det den barske sandhed, at den usikkerhed, der er omkring Euroen lige pt. er det største der er sket i EU´s tid og hvis ikke der kommer styr på Euroen, så er det slut med EU? Hvad skyldes denne forskel i informationer i de 2 lande, er det fordi Danmark ikke har Euroen eller er det fordi den danske mentalitet er helt anderledes end den hollandske?

Ind i mellem er der selvfølgelig også blevet tid til at passe guldklumpen Roxy.

Roxy1Roxy2

Roxy3Roxy4

Det er og bliver en fantastisk hund, normalt elsker den en rask lille slåskamp, når vi kommer hjem fra en gåtur. Men i den seneste tid, hvor jeg langt fra har været på toppen, så lister den sig roligt hen og putter sig i sin kurv, kommer af og til og ser om alt er ok med mig, giver mig et slik og går så tilbage i kurven. Utroligt, at hunde har den evne.

For et par uger siden var Tilburg i gang med julepyntningen (hvis det altså kan kaldes julepynt ☺), heldigvis er andre byer lidt mere kreative udi det julede og gør i lys og læssevis af plastguirlander ☺.

Julepynt

Og selvfølgelig måtte der lige et par gamle huse med.

Dongen1Dongen2

Fuji fuldførte for et par måneder siden byggeriet af 5 vindmøller på fabrikkens terræn. Det kan godt være, at de ikke pynter i landskabet og det kan også godt være, at det er vanvittigt irriterende at høre på deres susen, hvis man arbejder lige i nærheden, men for søren hvor er jeg dog glad for de vindmøller. Når jeg af og til cykler rundt på må og få og egentlig ikke aner hvad der er nord og syd og i hvilken retning jeg skal, så rager møllerne så meget op i horisonten, at jeg kan bruge dem til at orientere mig efter. Tak for det Fuji!

Fuji vindmøller

Hvor har jeg dog hygget mig med ”Borgen” via nettet. Jeg anede intet om serien, indtil for et par måneder siden, hvor naboen kom med en stak CD´er med de første 10 afsnit og spurgte, om det var noget for os, han havde downloadet afsnittene via et eller andet program, han abonnerer på. Jeg blev så forgabt i serien, at mere vil have mere og stor var glæden, da jeg fandt ud af, at den kan ses via nettet. Hold da op, hvor jeg glæder mig til hver mandag morgen, når jeg kan få lov til at se næste afsnit.

Pludselig spøger jobbet, som jeg blev tilbudt for 1 – 1½ måned siden, igen. Jeg havde ellers definitivt takket nej, men i forgårs fik jeg et nyt tilbud og efter mange spekulationer og vågne nattetimer, har jeg netop besluttet mig for at give det en chance. Arbejdstiden bliver 3 ugentlige dage og lønnen er blevet en anelse bedre end første tilbud, men stadig langt fra på højde med hvad jeg fik i løn hos mine tidligere hollandske arbejdsgivere. Jobbet skal være ualmindelig godt og interessant for at kompensere på den lave løn og hvis ikke det er tilfældet, ja så har jeg i hvert fald prøvet det.

Overalt i Noord Brabant og Belgien ses Jesus på korset, også ved indkørselen til Gilze. Desværre er det ikke lykkedes at finde nogen forklaring på, hvorfor korset står lige præcis hvor det står.

Gilze

Så går det hjemad……

Op weg naar huis

Her til morgen har jeg netop været hos diabetes damen og jeg var godt klar over, at tingene ikke var helt som de skulle være…ØV! Blodsukkertallet er til trods for cykelture og fitness steget til mere end det dobbelte siden sidste check for 3 måneder siden. En længerevarende forkølelse, som jeg pådrog mig i Danmark har haft indflydelse på tallet, men da forkølelsen nu er væk, så skulle blodsukkertallet også gerne være for nedadgående, hvilket det ikke er, tværtimod. Nye tabletter har indtaget hjemmet…. Grrrr. Diabetes damen klagede over, at jeg havde tabt mig lige rigeligt (tænk, at jeg nogensinde skulle få det at høre), men en omgang maveinfluenza eller hvad nu sådan noget hedder, har sat en stopper for madlysten. Vi får se, jeg satser i hvert fald på, at alt er ok igen om et par uger.

28 kommentarer:

Inge sagde ...

Som altid er det en fornøjelse at læse og se dine indlæg Annette :-) jeg synes vi hører en del til euro krisen i de danske nyheder, men det gør nok en forskel at vi jo ikke er med i Euroen.
Det bliver spændende at høre mere om dit kommende job, de vil da bare have dig, når de ikke tager et nej tak for gode varer..
Knus og en dejlig aften til dig.

Annette sagde ...

Åh Inge, hvor er du altså sød, jeg tror det er fordi de ikke kan få andre til jobbet ☺ ☺.
Netop i dag har jeg i flere danske aviser set artikler om Euro krisen, men langt mindre skræk indjagende end dem, jeg ser hernede. Tror du ikke også det kan have noget at gøre med, at vi er lidt mere sindige, vi danskere ☺.
Knus og en rigtig dejlig aften til dig også.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Dejlig klog hund!
Det er vel nok ærgeligt med sukkertallet, det kæmper Henks mor også med. Held og lykke med det!!
MHT eurokrisen/panik... ;-) så tror jeg Danmark ta'r det lidt roligere fordi de ikke er med i euroen. Vi talte om forleden om hvad der vil ske hvis Holland går tilbage til Gylden, mon ikke priserne får et spark opad igen?!
Boede du hernede da de gik over til Euroen eller havde de den allerede da du kom?

Bettys blog sagde ...

Hvor oplever du meget på dine cykelture, Annette.
Jeg synes, vi hører rigtig meget om krisen i nyhederne her også. Vi får at vide, at selvom vi ikke er med i euroen, så har den økonomiske situation og krisen i Europa også stor indflydelse på vores situation. Jeg går også efter de udsendelser, hvor der både bliver orienteret og analyseret. Måske er det du læser på nettet ikke så dybtgående?
Jeg er også vild med Borgen. Godt din nabo gjorde dig opmærksom på den.
Håber dine 'tal' kommer under kontrol. Dejligt med sådan en hundeven. God bedring.

Rejen sagde ...

Dejlige billeder fra din cykeltur..Jeg synes også vi hører meget om krisen, nogen gange for meget, og jeg synes at tilstandene efterhånden minder meget om krisen i midtfirserne..Sjovt som dyr kan fornemme sygdom og passer på én..Det bliver spændende med jobbet og du kan jo heldigvis altid stoppe...Synd med dine tal, håber du får styr på det igen, selvom tabletter ikke er sagen..Knus og en god weekend til dig..;D

Annette sagde ...

God formiddag Mai-Britt, nej jeg boede stadig i DK, da NL overgik til Euroen.

Frank flyttede op til mig i DK kort tid forinden indførelsen af Euroen og da vi begge flyttede til NL, knap et halvt år efter indførelsen, blev han temmelig chokeret over de prisstigningerne, der var kommet i løbet af de 6 - 7 mdr. der var gået, siden han forlod NL.

Jeg kan fint forestille mig, at I har ret i at priserne vil få et ekstra hak opad, hvis Gylden kommer tilbage. Men tror du, at det kan blive resultatet af al usikkerheden? Jeg så et eller andet sted på nettet i går, at alt det der sker nu skyldes, at man bare hoppede ud i Euroenfesten i 2002, uden at lave særligt mange regler omkring hvad landene skulle og kunne. Men heller ikke det skal jeg gøre mig klog på ☺.
Vi afventer situationens gang med dansk ro og sindighed. En rigtig god weekend til jer deroppe nordpå.

Annette sagde ...

Betty, god formiddag til dig også. Du har helt sikkert ret, når det kommer til information omkring Euroen i Danmark, så er jeg jo afhængig af de hurtige nyheder via nettet og de er bestemt ikke særligt dybdegående. Men jeg kan heller ikke forestille mig andet end, at Eurokrisen også vil have/få konsekvenser for Danmark, bl.a. når det kommer til im- og eksporten.
En rigtig dejlig weekend til dig.

Annette sagde ...

Annemarie, også en god formiddag til dig. Jeg ved nu, at det bare skyldes manglende kilder og at I også får jeres portion af kedelige nyheder.
Ja, jeg har besluttet at hoppe ud i jobbet og se tiden an, som du skriver, hvis ikke det er noget, så kan jeg jo altid stoppe igen. Og det kan jo være, at jeg bliver fuldstændig vild med at være på arbejdsmarkedet igen ☺.
En rigtig dejlig weekend til dig.

Ellen sagde ...

Holddaop, Annette - det kan godt være, at indlæggene ikke står i kø for dig lige nu, men til gengæld kommer du da næsten hele vejen rundt i et enkelt af slagsen :-)
Vi har ikke Euro, men vi har linket os op mod den, så forskellen er næsten ens... og krisen hører vi, som andre også siger, næsten alt for meget til.

Huset til køb, har da fået et godt salgsbillede på - man kan se, hvordan det har set ud, og formentlig også kan komme til at se ud igen. Det må være meget billigt!

Og Tilburgs juleudsmykning må de gerne beholde dernede ;-)

Tina - omme i London sagde ...

Tusinde tak for den dejlige cykeltur - isaer turen til den nedlagte tekop! OEV med blodsukkeret, men mon ikke pludselig du faar styr paa det. Jeg tror paa det. :)

Conny sagde ...

Tak for de dejlige billeder og oplevelser fra din cykeltur.Jeg har også oplevet det samme med en af vores hunde, når jeg var syg lå den ved siden af min seng og passede på mig.Jeg ser også Borgen hver søndag aften.Håber du snart får styr på det blodsukkertal.
Kan du have en god søndag

Anonym sagde ...

Det er spændende, at du har sagt ja til nyt job. Jeg håber at du bliver rigtig glad for det. Samtidig er det selvfølgelig rigtig ærgerligt, at det ikke går bedre med dine diabetestal. Øv osse....

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Jeg så lidt af en kedelig diskussions udsendelse på Tv om finanskrisen og euroen, og de nævnte at en meget høj procentdel hollændere ville have euroen igen hvis de fik muligheden, der havde åbenbart været en rundspørge.
Henk og hans familie har fortalt om de sindsyge prisstigninger da euroen blev indført hernede. Bl.a. var der en p-plads i Utrecht hvor man ku' parkere for 10 gylden for en halv dag, da euroen kom klistrede han blot et skilt over gylden med €uro og så var den klaret. Det var næsten det dobbelte på én gang. Men lønningerne steg ikke.
Har tågen været slem nede hos jer? Her er det umuligt at se ud af vinduet!!

Jønne sagde ...

Ja jeg tænkte jo nok at du ikke kunne lade være med at sige ja til jobbet! Nå men 3 ugentlige arbejdsdage lyder som en god ide når det nu skal være. Tillykke med det og jeg håber du vil trives på arbejdsmarkedet. Hvor langt væk ligger arbejdspladsen og hvordan skal du komme frem og tilbage?
Jeg har heller aldrig rigtig forstået meningen med disse Jesus figurer der står mange steder. Jeg kender dem dog mest fra den vestlige del af Tyskland hvor de også ofte står ude på landet ved en gård eller ved et vejkryds og sådan nogle steder.
Jeg er stadig imponeret over din energi, både til at cykle lange turer og skrive om alt hvad du oplever på turene. Det er rigtig dejligt at læse. Har du egentlig en nødplan hvis du nu skulle punktere når du er 20 km væk hjemmefra? Eller er det som mig, bare at håbe på at det ikke sker og ellers tage det som det kommer?

Kan du have en god uge i det Nederlandske..

Tina Liel sagde ...

Hejsa Annette! Dejligt at høre fra dig♥ Dejligt at energien er der igen og er sikker på at du nok skal få styr på sukkersygen igen! Sike dejlige billeder fra cykelturen! Sjovt at du opdagede teltlejren hernede. Hernede har vi også haft store demonstrationer hvor folk lå i telte i 3 måneder i Tel Aviv og andre byer (intet at gøre med Occupy). Hi med den der julepyntning kan selv jeg være med!!! Kom ikke igang med at se borgen og efter en uge mener jeg det er er nyeste afsnit fjernet! Knus fra Israel hvor solen endelig skinner igen efter en uge med regn ;-)

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Jeg tror at Holland på en eller anden måde er mere integreret i EU end Danmark Annette, jeg følger også med i Borgen en dejlig serie, kan godt forstå din begejstring for den.
Dejlig cykel tur med gode billeder endnu engang, håber at du må blive fri for mere sygdom, så du kan få styr på dine diabetes tal.
I kærlige tanker, god Mandag aften.

Sol sagde ...

Hej Annette,

Hyggeligt at kigge dine billeder igen.

Jeg synes nu også franske medier - dem jeg følger - skriver en hel del om eurokrisen i både Grækenland, Italien, diskussionerne mellem de store landes statsledere osv.

Jeg tror, det betyder rigtig meget, om man har euro liggende i sin pengepung eller ej, for danskere i Danmark bør interessere sig ligesom meget for, hvad der sker, som alle os, der bruger euro. Den danske krone er jo økonomisk bundet sammen med euro-landene, og hænger sammen med resten af det eventuelle korthus.

Jeg synes nu heller ikke, at det er noget, vi diskuterer så meget her... men jeg kan da huske helt konkret, at vores nabo var henne at hente sin opsparing i kontanter for et par år siden, da den første finanskrise rullede. Jeg formoder, at han siden har puttet dem i banken igen.

Held og lykke med jobbet.

Jeg håber også, du får styr på sukkersygen.

Mange hilsener
Solveig, Champagne

Annette sagde ...

Ellen, nu når jeg endelig får mig taget sammen, så skal I altså også have noget for pengene ☺.

Ja, er den ikke utrolig trist, den juleudsmykning, men på den anden side set, den harmonerer egentlig meget godt med den hollandske jul, som ikke har noget med en hyggelig dansk jul fyldt med traditioner at gøre.
Den store aften hernede er d. 5 December, hvor der fejres Sinterklaas, hvor børnene får pakker osv.
Men jeg var på gaden her sidst på eftermiddagen og her i byen har vi fine lysdimser hængt op, det er da i hvert fald en del kønnere end det de viser i Tilburg ☺.
En god aften til dig.

Annette sagde ...

Tina/London. Første gang min datter og svigersøn var på besøg hernede, havde de indtil de nåede os, undret sig over alle de skilte med "Tekopper" der var sat på husene ☺.
Jeg er som sædvanligt bagud med bloglæsningen og glæder mig til at se, om der er fremgang mht. den nye villa.
En skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Conny, jeg så sidste afsnit af Borgen via nettet i går og er lidt ked af, at det allerede er slut. Det er lidt ligesom, når vi en gang om året ser Matador, det er også så trist, når vi når til sidste afsnit.
Ja, er det ikke fantastisk med hunde, at de kan føle, at der er et eller andet galt.
En rigtig dejlig aften til dig.

Annette sagde ...

Jens, jeg forbliver hjemmefræsende husmor, men det skriver jeg lige et indlæg om ☺.
En skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Mai-Britt, jeg så ikke udsendelsen, men har også læst i aviserne, at der er rigtig mange hollændere, der gerne igen vil have Gylden. Men jeg er helt sikker på, som du også har været inde på, at vi så igen skal have store prisstigninger.

Prisstigninger, det har jeg ikke lyst til, men derudover så er det for mig sådan set ligegyldigt om Holland har Euro eller Gylden, hvordan har du det med det?
Jo for søren, vi har haft tåge og dis, dog ikke det sidste par dage. Det må være sjovt at bo så højt oppe som I gør i den slags vejr, er det ikke?
En dejlig aften til dig.

Annette sagde ...

Jønne, forhandlingerne er brudt sammen (ang. jobbet), så jeg forbliver hjemmefræsende husmor ☺. Men mon ikke det lykkes mig at få skrevet et "lille" indlæg om det.

De hollandske cykler er for de fleste almindelige cyklers vedkommende, udstyrede med det jeg kalder traktordæk ☺. Jeg vil tro, at dæktykkelsen er noget nær det dobbelte af min gamle racercykel. Efterhånden kan jeg godt se, at der er mange fordele ved de tykke dæk, bl.a. betyder underlaget ikke så meget og der gør heller ikke noget, at der er lidt mellemrum mellem fliserne. Ud over det, så siges det at der skal meget til før de punkterer og jeg håber altid, at det er rigtigt. Jeg må med skam melde, at jeg er en komplet klovn til sådan noget som at lappe cykeldæk (og for den sags skyld også til at skifte bildæk). Så ja, du har ret, jeg gør nøjagtig som dig ☺.

Var det blevet til noget med jobbet, så havde jeg satset på at cykle. Selvfølgelig kunne der være dage, hvor det ikke var så spændende, men så tager de 11 min. med toget og man slipper for at skal ud og jagte P-plads til dyre penge.
En rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Tina/Israel. Ja med den juleudsmykning, kan vi vist alle være med, men heldigvis er der andre byer, hvor man er lidt mere julede, selv om jeg endnu ikke har set noget, der kommer på højde med den danske.
Hvordan kan det være, at de lå i teltlejr nede hos jer?
Hvor er det synd, at du ikke har fået set Borgen, måske den engang bliver genudsendt, så vi udenlandsdanskere kan gå glæde af den. Jeg må indrømme, at jeg har været ret vild med den serie.
Knus og en skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Michael, jeg tror du har fuldstændig ret i at der er en forskel i den måde vore 2 lande er integrerede i EU på, selv om der vel ret beset ikke burde være det. Men vi afventer slagets gang og håber at det lykkes at komme til enighed.
Jeg så sidste afsnit af Borgen i går og var helt trist over, at det nu er overstået.
En skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Solveig, hvor er det dejligt at høre fra dig igen.

Hvor er det en sød historie med din nabo, det får mig til at tænke på en scene fra Matador, hvor grisehandleren siger, at man aldrig ved hvor hans kone har sine penge, af og til spekulerer han på om det nu virkelig er krøluld han ligger på om natten ☺. Vi plejer at se Matador en gang om året og er i gang med den lige nu ☺.
Jeg synes, det er som om skrækberetningerne omkring Euroen og EU er aftaget lidt de sidste dage, men nyhedens interesse er vel også aftaget lidt. Der er ikke meget vi kan gøre ved det her og nu.
En skøn aften til dig dernede sydpå.

Pia sagde ...

Tak for en dejlig rundvisning i og omkring dit land. Jeg har læst alle kommentarerne, og venter nu på indlægget om den hjemmefræsende husmor :-)
Euroen og krisen fylder, som de andre også skriver, utroligt meget i medierne (og på arbejdet)
Jeg aner dårligt hvad Borgen er, så det har jeg tilgode. Jeg har kun et tv program jeg SKAL se, nemlig "Vild med dans" :-)
Inden længe er det weekend, så jeg ønsker dig en rigtig dejlig en af slagsen.

Salix sagde ...

Det der med at ugerne går, kender jeg kun alt for godt til:-)
Euro krisen hører vi også om hele tiden. Af og til tror jeg faktisk, at sådanne kriser forstærkes på grund af nyhedsudsendelser og avisartikler. At verdensmarkederne reagerer voldsomt op den ene dag og ned igen den næste på nogle få bemærkninger i pressen giver ikke ritigt nogen mening.
Hvor den altså dejlig, den Roxy, jeg kan godt forstå, at du er glad for at passe den.
Så er det altså ikke retfærdigt, at du skal kæmpe sådan med sukkersygen. Jeg er sikker på, at langt de færreste er lige så flittige med motionen, som du er - håber inderligt, at du får styr på det snart igen.
Lene