fredag den 13. januar 2012

En dag på landevejen….

Det er utroligt, så klog man (jeg) bliver på en tur på landevejen.

Jeg ved nu, at befolkningstallet i Tyskland er steget for første gang i løbet af de sidste 8 år. Indbyggertallet er nu på 81 mill. og befolkningstilvæksten skyldes for en stor dels vedkommende tilgang af østeuropæere, hovedsageligt fra Polen samt at fødselstallet er større end dødstallet.

På de tyske landeveje

Der er ingen grund til at lede, billedet indeholder ikke noget bemærkelsesværdigt, ud over at dagen bød på en dejlig blå himmel og solskin ☺.

A57

Denne tingest ligger langs A57 mellem Krefeld og Køln. Hver gang vi passerer den, snakker vi om hvad det mon kan være. Vor første tanke var, at det nok var en indendørs skiløjpe, men på den anden side set, det ser ud som om den lige ved et græsdækket affaldsbjerg. Den giver os i hvert fald noget at snakke om, når vi passerer ☺.

Jeg ved nu også, at rumstationen ISS, hvor den hollandske læge og astronaut André Kuipers opholder sig for tiden, var tæt på en katastrofe i morges, da et stykke affald fra en tidligere satellit (på størrelse med en tennisbold) drønede med stor fart med kurs mod ISS. Det lykkedes heldigvis bemandingen på ISS at manøvrere rumstationen udenom affaldet.

dekoration af trailerDet er ikke ofte, at trailerdekoration gør et større indtryk, men denne synes jeg er smuk.

Vi har skrålet (Frank synger, jeg skråler) med på alle de gamle tyske slagere, som radiostationen WDR4 har underholdt os med i dagens løb og maskerne er fløjet af pindene.

For én der aldrig kunne drømme om at tænde for radioen, når jeg er alene, så er det lidt stort.

Skønt! Jeg elsker det og føler mig utrolig privilegeret over at jeg kan.

8 kommentarer:

Ellen sagde ...

Tænk, at man skulle høre sig selv sige 'smuk lastbil' :-)

Jeg kan fornemme lidt, at du har det med radio, lige som jeg har: når jeg tænder, er det for at lytte til det, der bliver sagt (eller spillet), og er der ikke noget, der er værd at lytte til, så bliver der hurtigt slukket igen.
Dér er John og jeg så for en gangs skyld ikke helt enige om funktionen ;-)
Han tænder for at få baggrundsstøj, og sådan noget har jeg det lidt svært med...

Pia sagde ...

Radio, altså musik, hører jeg hele dagen på arbejdet, hvor jeg oftest sidder mutters alene hele dagen. Lidt liv skal der være. Herhjemme skråler jeg med på det hele :-)
Hvis ikke jeg blev køresyg, så ville jeg også nyde at at være passager, hvor jeg enten kunne læse eller strikke. Ved sidstnævnte kan man jo også ofte se naturen samtidig :-)

Jønne sagde ...

Her i Danmark har det også været en herlig dag at være på landevejen i. Sådan en hel dag med sol og blå himmel kan virkelig lade batterierne op så de kan klare selv den værste snestorm hvis der skulle komme sådan en forbi på et tidspunkt. Jeg syntes også det ligner en indendørs skibakke i kører forbi. Har i andre bud på hvad det kan være?
God weekend til dig og Frank..

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Det lyder som om du har det godt og det er glædeligt!

Smaragdbryllup... jeg var ikke klar over at 55 år hedder det, det er min svigermor vist heller ikke for hun fik da ikke smaragder da de fejrede det i 2011. Hun plejer vist ellers nok at få smykker af svigerfar.

Yep, lastbilen er flot dekoreret!! Helt enig der.

Annette sagde ...

Ellen, præcis det samme er tilfældet her i huset ☺. Frank skal også helst have baggrundsstøjen kværnende hele dagen og for søren da, hvor jeg også har det svært med det. Kommer der så nyheder, som jeg egentlig gerne vil høre, så er der ikke skruet højt nok op til jeg kan høre det osv. Jo, jo det har vi også meget sjov med, men på den anden side set, hvis problemerne forbliver i den størrelsesorden, så tror jeg godt vi kan leve med det ☺.
En god søndag til jer.

Annette sagde ...

Pia, det er sjovt, at vi mennesker er så forskellige. Jeg forestiller mig, at du bedre kan koncentrere dig, når du har radioen tændt, hvorimod jeg har det lige modsat. På et tidspunkt arbejdede jeg i et kontormiljø, hvor hende bag mig og ham foran mig, hørte hver sin hollandske station, det var intet mindre end frygteligt. Af og til var jeg sikker på, at mit hovede ville eksplodere, men det holdt heldigvis ☺.
Jeg plejer at strikke, når vi kører, så jeg kan se ALT, hvad der sker udenfor. Når der så bliver holdt pause i en eller anden anledning, så kommer bogen eller bladet frem, så jeg har alle fordelene ☺.
En dejlig søndag til jer.

Annette sagde ...

Jønne, vi sad og snakkede om præcis det samme, det giver så meget energi med sådan en solskinsdag.

Jeg er altså ikke meget for at indrømme det, faktisk så er jeg lidt flov over det, men.....

Vi har snakket utallige gange om den tingest inde på marken og jeg har studeret Googlemaps centimenter for centimeter uden at kunnet finde tingesten. Hvad skete så fredag? Frank sætter sig til computeren og i løbet af max. 2 min. havde han fundet ud af, at det ganske rigtigt drejer sig om en indendørs skibakke, som jeg nu har glemt navnet på. Så fik vi heldigvis det på plads ☺.
En rigtig dejlig søndag til jer deroppe nordpå.

Annette sagde ...

Mai-Britt, lige nu drejer det sig om ventetid og undersøgelser. Heldigvis viste diverse blodprøver ikke noget alarmerende, næste undersøgelse er den 24. Men lidt solskin, som vi heldigvis har haft de sidste dage, tror jeg bestemt har en positiv indflydelse på helbredet ☺.

Jeg vidste heller ikke, at det var smaragdbryllup, men jeg har et old gammelt udklip fra et eller andet blad med alle navnene på bryllupper. Og senere tænkte jeg, at jeg egentlig slet ikke havde behøvet at kigge efter udklippet, for WWW kunne jo have fortalt mig det ☺.
En skøn søndag til jer deroppe nordpå, forhåbentlig har I også sol.