søndag den 15. januar 2012

I dag skal der slappes af!

Januarhimmel

Husbond tilbragte lørdagen med efteruddannelse og jeg havde lovet at køre til Turnhout (Belgien) for at foretage diverse ”livsnødvendige” indkøb.

Da bilen var fyldt med bl.a. husbonds yndlingskaffe og ditto isthe, som vi af og til kan få i en forretning her, af og til i en anden, men altid i Carrefour, gik det hjemad. Med i bilen var i øvrigt også 2 nye dækkeservietter, der overhovedet ikke passer til noget som helst i hjemmet, men det var, hvad jeg i al hast kunne finde. Til jul har vi altid min mors gamle plastdækkeservietter med en stor gemytlig julemand liggende på bordet, husbond elsker dem og vil helst have dem liggende på spisebordet året rundt. Jeg ved godt, at det er en bagatel, men jeg er altså ikke så vild med at have juledækkeservietter liggende ud over julen og i særdeleshed ikke fordi skabet indeholder op til flere sæt utroligt smukke, skønne og romantiske Lene Bjerre dækkeservietter i stof. De falder ikke lige i husbonds smag og kompromiset var indkøb af nye plast! Så nu gør vi i franske krydderurter.

Fra Turnhout gik turen til Dongen for at handle dagligvarer, egentlig skulle man tro, at vi havde en storfamilie med minimum 5 – 6 børn, så propfyldt var bilen.

Hjemme igen stod opgaven på bagning af fødselsdagslagkage til nabomanden. Manden hører til den type, der absolut ikke ønsker sig noget som helst og siger, at han er glad bare vi kommer.

Vi havde været omkring et par fisk til ham, da han er lidenskabelig akvariemand, men da vi med vores ringe viden omkring akvariefisk, sikkert ville have købt noget helt forkert og i værste fald nogle fisk, der måske havde ædt alle de andre i hans store smukke akvarium, blev det til en ”Faster Helles chokoladekage” i stedet for. Den blev møjsommeligt dekoreret med ”Henry 55 år”, hollandske og et enkelt dansk flag og diverse andre flagrende tingester og så ganske nydelig ud (jeg glemte alt om at tage bevismateriale).

Senere blev stakken af strygetøj ryddet af vejen og da husbond endelig dukkede op omkring ved 18 tiden, var vi parate til at tage til fødselsdag. Og hold da op, hvor samvittigheden er god efter sådan en dag, hvor alle forrådslagre er fyldt op og strygetøjet væk. Jeg fik endda også startet på en babygarderobe til en lille ny hollænder, der bliver Franks første barnebarn og mit første bonusbarnebarn, han/hun forventes at ankomme sidst i maj måned ☺.

17 kommentarer:

Unknown sagde ...

Du fortjener da virkelig også en fridag efter at have været så flittig lørdag.
Her slappes der også af - vi havde børnene på besøg fredag/lørdag, så nu nyder vi og katten at der igen er ro.
Knus og god søndag.

Annette sagde ...

Selv om det er utrolig dejligt at have besøg, så er det altså også bare en lille bitte smule dejligt, når alt falder tilbage til normaltilstand og man igen har hjemmet for sig selv ☺.
Knus og nyd søndagen.

Rejen sagde ...

Dejligt at få mange ting fra hånden..Vi har nogle Poul Pava dækkeservietter, men Jimmi er ikke så vild med dem, men nu er det mig der dækker bord, så er det også mig der bestemmer..;-D Og tillykke med kommende barnebarn..det bliver godt med en lille ny lidt tættere på..God søndag aften til dig..

Bettys blog sagde ...

Din nabo er heldig sådan at få en fødselsdagskage ;-)
Jeg kan godt forstå, du har en god følelse efter sådan en travl dag med indkøb og strygning.
Det lyder som om I rigtig hygger jer på landevejen. Dejligt at læse.

Madame sagde ...

Det er dejligt at få lageret fyldt op igen :-) Tillykke med jeres kommende barnebarn, Annette - hvor er det spændende for jer.
Klem og god søndag aften til dig!

Fruen i Midten sagde ...

Sikken masse, du har nået!

Tager hollændere til Belgien for at købe ind, ligesom vi kører til Tyskland??

Annette sagde ...

Annemarie, jeg skulle lige have fundet ud af, hvordan Poul Pava dækkeservietter så ud, hvor er de glade og skønne i farverne.

Men jeg havde faktisk aldrig tænkt over, at det er den der dækker bord der bestemmer ☺. God ide!

Jeg var godt klar over, at dækkeservietterne fra Lene Bjerre var et nummer for romantiske til Frank, men jeg synes de er så flotte og så er der det ved dem, at jeg har stået i et par timer i kulde og frost og ventet sammen med hundrevis af andre kvinder på at dørene til Lene Bjerres udsalg blev åbnet, for at få fat i dem. Det var en halvårlig begivenhed, da jeg boede i Danmark og selv om det af og til var hundekoldt, så forlystede vi os med morgenbrød, kaffe og Gl. dansk i ventetiden ☺. Men det er en helt anden historie.

Du kan tro, at vi også glæder os til den lille nye hollænder, det bliver så dejligt.
Knus og en dejlig mandag til dig. Her byder den på fuld sol.

Annette sagde ...

Betty, hernede gør man ikke så meget i hjemmebag, dvs. mange bager, men grundbestanddelene kommer fra en pakke. Han blev heldigvis glad for kagen.

En rigtig dejlig mandag til dig.

Annette sagde ...

Madame, ja det er så dejligt, når det sker og at der kun skal hentes frugt og mejerivarer.

Du kan tro, at vi glæder os til den lille nye hollænder, det bliver også spændende at se, hvad de 2 små danske guldklumper siger til ham/hende.
Klem og en god mandag til dig.

Annette sagde ...

Fruen i midten, jeg var også lidt stolt af mig selv ☺.

Svaret på dit spørgsmål ang. indkøb i Belgien er ja og nej!

Fødevarer er generelt meget dyrere i Belgien, men til gengæld så har de utroligt mange spændende ting, som man ikke ser her i Holland. Benzin er altid billigere i Belgien, som regel omkr. 20 eurocent, så det køber vi mest i Belgien. Hårde hvidevarer er billigst i Holland, møbler ligger nogenlunde på samme pris osv. osv. Så det er ikke helt det samme som ved den dansk/tyske grænse.

Tidligere da vi boede nærmere tyskland, handlede vi mest vore dagligvarer der, køreturen var under en halv time og priserne var en del lavere.

En dejlig mandag til dig.

Fruen i Midten sagde ...

Så blev jeg lige lidt klogere. Synes, det er herligt, når jeg både kan hyggelæse og lære noget nyt/få udvidet min horisont på én gang :-)

Conny sagde ...

Hej Annette.
Du har da haft en rigtig travl lørdag med indkøb. Jeg mangler også nogle nye dækkeservietter de var på ønskesedlen til jul, men jeg fik ingen. Det kan godt være svært at finde gaver til mænd, det var da god ide med en fødselsdagskage. Håber du har fået slappet af efter den lørdag.
Stort knus fra Viborg

Annette sagde ...

Fruen i midten, tak skal du have. Jeg synes, at jeg får så mange gode ideer og nye informationer ved at læse blogs. Af og til må jeg dog tage mig selv lidt i nakken, fordi jeg vil afprøve alle de gode ideer, jeg ser ☺.

Annette sagde ...

Conny, du kan tro, at vi slappede af i søndags. En nabo havde på et tidspunkt downloaded den danske serie "Edderkoppen" og vi nåede at se 4 afsnit af serien, så det var ikke meget der blev lavet den dag ☺.
Ja, hvad søren giver man en mand, der har alt. Det er altid lidt nemmere med en pige.
Et stort knus tilbage til dig.

Tina - omme i London sagde ...

Hver gang vi koerer forbi et skint til Turnhout tror jeg det betyder "afkoersel". :)

Tina - omme i London sagde ...

Hov for hulen og TILLYKKE med det ventede barnebarn! :)

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

En lille ny hollænder... Tillykke, det bliver dejligt og Opa bliver stolt er jeg sikker på!
Jeg bruger aldrig dækkeservietter, men får helt lyst til at gøre det! Så nu skal vi prøve det for vi har flere pæne og det er hyggeligt med lidt pynteligt på bordet. Bare ikke svigermor ser det for så får vi foræret nogen med Delft Blauw på... ;-)