fredag den 19. juli 2013

Besøg fra Danmark………

Hvor var det dejligt, at de orkede at tage turen herned til min fødselsdag, de danskere ☺. Vi nød i fulde drag at have dem her og håber, at de også har nydt dagene.

På legepladsen1På legepladsen2

En af de danske gæster, min datters svigermor, havde ikke tidligere været i Holland og derfor havde min datter, husbond og jeg tænkt store tanker udi turistattraktioner, der skulle vises frem på en årstid, hvor tulipanmarkerne ikke gør meget væsen af sig. Vi var omkring møller, bl.a. Kinderdijk, hvor der står ikke mindre end 19 gamle møller på rad og række, en anden mulighed var sluser, men hvilken størrelse skulle vi besøge og hvor var det bedste udsyn over aktiviteterne på en stille søndag? 

Pludselig kom min datter med ideen, en sejltur i Amsterdams kanaler! Selvfølgelig skulle vi det og jeg tillod mig at tilføje, at en tur omkring De Wallen (Rosse Buurt) måske også var en ide!

Af sted det gik mod Amsterdam efter det fælles morgenbord. Vi plejer som regel at parkere ved Arena (Ajax stadion) og tage metroen derfra. Der er altid ledige p-pladser (måske ikke lige hvis Ajax spiller på hjemmebane), det koster intet at parkere der i forhold til i centrum og man slipper for jagten på en p-plads.
Amsterdam1
Jeg ved godt, at jeg aldrig får husbond lokket med til det, men jeg ville altså ikke have spor imod at bo i et af disse ☺. Måske det sorte i midten med de små vinduer eller de brune yderst til højre ☺.

Amsterdam2

Kristian, mindste barnebarnet var ikke helt på toppen. Under morgenmaden fejlede han intet,  men da vi nåede Arena var han træt, sagde ikke ret meget og ville helst bæres af mor eller far.

Amsterdam4
Her pynter jeg mig med lånte fjer. Det var Karoline, der synes at en bil med hår og pigge, den måtte hun fotografere ☺.

Amsterdam3

Amsterdam var varm, meget varm og vi blev på det kraftigste frarådet, at tage børnene med på en sejltur, idet temperaturen i båden let kunne overstige 40 grader. Derfor fandt min datter, børnebørnene og jeg en café, hvor vi kunne sidde og kigge på mennesker, indtil de andre var færdige med at sejle.

Nu var caféens placering desværre ikke særlig velovervejet, vi sad på Dam, det var sommer, fantastisk godt vejr og mange turister, så i samme øjeblik vi havde slugt den sidste dråbe i kaffekoppen, begyndte tjeneren at cirkle omkring os, for ligesom at fortælle, at enten måtte vi foretage yderligere bestillinger eller også var det ud! Kristian var i mellemtiden faldet i søvn og det var næsten umulig for min datter at gå rundt med ham på armene. Men heldigvis varede det ikke mange minutter, før sejlerfolket dukkede op og det hele gik i rask fart tilbage til banegården. Undervejs nåede vi en enkelt gade i Rosse buurt og Karoline på snart 8 havde af mor fået en pædagogisk forklaring omkring det faktum, at damerne stod i badetøj midt i byen i stedet for at ligge på stranden.

Vi havde planlagt, at vi skulle spise på hjemvejen, den ikke tidligere hollandsfarende skulle udsættes for en uitsmijter så stor som et stegefad  (den med æggene i overflod, skinken og osten), men da lille Kristian havde bedst af at komme hjem så hurtigt som muligt, blev det i stedet take away – kinesisk/indisk rijsttafel! Det viste sig, at den lille mand havde meget høj feber, så der var ikke noget at sige til, at han var mat i sokkerne. Men gudskelov var han frisk igen mandag morgen, da den lille familie lagde kursen mod nord.

I dagene op til fødselsdagen havde min hals drillet lidt, men ikke mere end hvad et par sugetabletter og Iboprofen kunne holde i skak. Det gik fint indtil søndag aften, hvor en god gammeldags sommerinfluenza holdt sit indtog, For søren da, hvor var jeg skuffet! Karoline og morfar blev et par ekstra dage hernede og jeg havde så mange planer for, hvad Karoline og jeg skulle foretage os i de dage. Vi skulle ud og køre med tog, vi skulle spise is på torvet i enten Tilburg eller Breda (det endda selv om jeg ikke er vild med is) og vi skulle på tøseshopping. Men et er teori, noget andet den barske realitet. Og realiteten blev, at Karoline tegnede, legede med katten og så hollandsk børnefjernsyn (hun sagde, at det ikke gjorde så meget, at hun ikke forstod hvad de sagde, fordi hun kendte serierne fra Danmark), mens jeg halvsovende rullede mig sammen i sofahjørnet med læssevis af papirlommetørklæder og vandflaske…. ØV, ØV og atter ØV!

Karoline og Misse
Der var i hvert fald én i husholdningen, der var godt tilfreds med at planerne blev ændret og vi måtte blive hjemme. Misse havde haft et par hårde dage, mens Kristian også var her, den var lidt utryg ved hans hurtige bevægelser. I de få dage Karoline var her sammen med morfar, ænsede katten knap nok vi andre, Karoline var den helt store kærlighed og i dagene efter hun var taget hjem gik katten utrøsteligt rundt og kaldte på hende ☺.

Karoline og morfar kørte torsdag morgen og derefter foregik livet mest på sofaen med lidt praktisk arbejde ind i mellem. Et besøg hos lægen i tirsdags resulterede i en eller andet mirakelkur, som desværre har den bivirkning, at man bliver rødere end rød, hvis man opholder sig i solen. Jeg spurgte lægen, om det ikke ændrede sig til brun hen ad vejen, men i henhold til ham, så ville jeg blive og forblive rødere end en kogt krebs.  Så mens resten af Holland hygger sig udenfor i det dejlige vejr, har jeg endelig tid til at skrive og læse blogge ☺.

14 kommentarer:

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Henk ville også hellere brække sin arm 8 steder end flytte til Amsterdam, selv synes jeg det er en inspirerende by. Ak ja!
Ærgerligt med influenzaen, den hærger hele landet tror jeg. Håber ikke resten af familien fik den og tog den med til Danmark.
Hvor lang tid tager køreturen fra Nordjylland til dig?

Ellen sagde ...

Du er da også bare alt for uheldig, så snart du skal være sammen med barn og børnebørn, din stakkel. Godt, at du nåede at få en god fest og et par hyggelige dage sammen med dine nærmeste.
Jeg måtte smile højt, da datteren måtte komme med en 'pædagogisk forklaring' på de letpåklædte damer - ville meget gerne have hørt den :-D
'Morfar' gætter jeg på må være din eksmand - hvor er det fedt, at I kommer godt ud af det sammen - lige som John og jeg gør med hans tidligere kone. Det gør livet noget mere ukompliceret.
Rigtig god bedring i sommerheden :-)

Henny Stewart sagde ...

Skulle jeg vælge en europæisk hovedstad at bo i, ville Amsterdam komme højt på listen, og det er ikke, fordi jeg gerne vil have nem adgang til noget tjald!

Træls, at du skulle blive ramt af sommerinfluenza, men godt at barnebarnet hyggede sig alligevel. Børn behøver ikke altid at blive underholdt for at have det godt. Nogle børn har lige frem godt af nogle stille dage for egen skrue.

Madame sagde ...

Det var synd, at du blev overmandet af en sommerinfluenza - men dejligt at du nåede at få en god fest, Annette. Klem og rigtig god bdring!

Stegemüller sagde ...

Amsterdam ser ud til at være en rigtig spændende by og der kunne jeg også tænke mig at bo lige ud til en af kanalerne. Det må være så skønt.

Rigtig god bedring med sommerinfluenzaen. Det var godt at du nåede at have sådan en dejlig fest, inden den brød løs.

Jønne sagde ...

Stort tillykke med fødselsdagen. Dejligt at du kunne være sammen med din familie på dagen, på trods af den store afstand. Selvfølgelig skal der da være fest når du fylder rundt. Endnu en gang tillykke.

Annette sagde ...

Mai-Britt, det er da nogle sjove ideer vore mænd har, ikke sandt ☺.

Nej, heldigvis beholdt jeg influenzaen her, Frank har også haft en snert, men heldigvis er det på retur for os begge.

Det tager ca. 10 timer, idet der jo skal holdes lidt flere pauser, når børnene er med. Vi har et par gange gjort det på 7 timer, men der kørte vi om natten. Det er egentlig rarest - rent trafikmæssigt - at køre om natten, også for den lille nordjyske familie, men den første dag er ikke så rar, da man mangler en del søvn og det gik jo ikke an i denne omgang ☺.

Annette sagde ...

Ellen, du drømmer ikke om hvor træt jeg er af at være syg. Det er sket de sidste 4 - 5 gange, vi har været i Danmark og nu også denne gang, hvor den lille familie var her. En enkelt hollænder (selvfølgelig ☺) har sagt, at jeg nok ikke længere kan tåle den danske luft!

Jo, du har fuldstændig ret, morfar er min eksmand gennem 26 år og ja, det gør livet mere ukompliceret for alle parter, ikke mindst for børnene, at forholdet er så godt mellem os. Det eneste negative jeg kan finde er, at Frank og min eksmand af og til rotter sig sammen om at drille mig ☺. Men heldigvis i al godmodighed.

Jeg ville også meget gerne have hørt det pædagogiske foredrag. I henhold til Karoline var det meget ukompliceret med de damer, næsten som de varer der bliver vist frem hos købmanden ☺.

Annette sagde ...

Henny, nej heller ikke mig. Jeg kan så godt lide de gamle bygninger og kvarterer, der er fyldt med charme.

Men på den anden side set, så synes jeg også, at det er utrolig synd, at mange turister kun kommer til Amsterdam, idet Holland har så meget andet smukt at byde på. De har været utroligt gode til at bevare alt det gamle hernede.

Jeg tror, at du har fuldstændig ret i, at børn trænger til at tusse rundt, uden at der bliver lagt programmer med alverdens forskellige attraktioner for dem. I tilfældet med Karoline og mig, så tror jeg egentlig at jeg var mere ked af det, end hun var. Så lang tid hun havde katten at passe, så tror jeg at hun var glad ☺.

Annette sagde ...

Madame, det var jeg også utrolig glad for. Tak skal du have, heldigvis har lægens mirakelmiddel virket og jeg er næsten tilbage til normaltilstand ☺.
Varme klem tilbage til dig.

Annette sagde ...

Stegemüller, tak skal du have. Jeg er meget glad og taknemmelig for, at det først rigtig brød ud dagen efter festen.

Ja, Amsterdam er en dejlig by at besøge, men jeg tænker af og til på, om den måske slet ikke er så dejlig, hvis man bor der ☺. Men helt enig, det skal være i et hus der vender ud til en af kanalerne alternativt i en husbåd, hvis jeg skal bo der ☺.

Annette sagde ...

Jønne, tak skal du have. Jeg kan godt forestille mig, at det kunne du og Frank let blive enige om, at der skulle en fest til ☺.

Og heldigvis fik Frank lov til at bestemme og det blev en fest, som jeg nødig ville have undværet. Det gjorde godt at se dem alle samlet og hygge sig sammen, uanset sprog og afstand ☺.

Rejen sagde ...

Øv med både Kristians og din sygdomstur, håber I er kommet over den. Men det var dejligt at familien havde tid til at komme og fejre dig. De er skønne husene der ligger ved kanalen, og jeg gad også gerne prøve en kanalrundfart i Amsterdam. ;-D

Annette sagde ...

Rejen, du kan tro jeg var også glad for at de gad tage turen herned.

En sejltur på Amsterdams kanaler, det må du altså prøve engang, det er en oplevelse. Jeg tog den for første gang på en ryksæktur i 2000 og selv om jeg sad parat med kameraet, så tror jeg at jeg fik fotograferet i alt 3 - 4 billeder, fordi der var så meget jeg skulle se ☺.