onsdag den 27. maj 2009

Herlig fest.

Det var en herlig fest vi var til i går, maden var vidunderlig, guldbrudeparret smådrillede hinanden kærligt hele tiden og alt gik godt.

Vi var selvfølgelig sent på den. Invitationen var til 16:00 - 16:30, da man her i Holland er nødt til at give lidt elastik hvad angår mødetidspunkter, for man ved aldrig hvornår man havner i en kø på motorvejen og hvor lang tid den varer. Nå, men heldigvis var Tom-tom´en med (gad vide hvorfor vi egentlig aldrig har givet den et navn?), så da tålmodigheden var opbrugt tog vi i stedet nogle småveje og var på stedet ca. 10 minutter efter mødetid.
Jeg klovn havde glemt kameraet, det lå endda parat, så desværre er der ingen billeder fra festen.

Hvor jeg kommer fra i Danmark, da er al festivitas automatisk forbundet med et eller andet spiseligt og som regel i rigelig mængder, men sådan er det ikke altid her i Holland, hvor der gælder helt andre regler for selskabelige aktiviteter.

I forbindelse med en større fest da bliver man, hvis man tilhører den nærmeste familie inviteret til middag og gaven er så af en anseelig størrelse, men hvis man til gengæld tilhører vennekredsen så bliver man inviteret til drinks og snacks senere på dagen og behøver så heller ikke at give så stor en gave.

Da vi i sin tid blev ringet op af guldbrudgommen og bedt om at holde d. 26 maj fri for andre aktiviteter, spurgte jeg min mand hvad mon vi kunne forvente, middag eller drinks og snacks. Han sagde, at det kunne han desværre ikke svare på, vi var nødt til at vente på invitationen, da der nemt kunne være helt andre regler for selskabelig aktivitet nord for floderne end her i syden (der er altid lidt drilleri imellem folk nord og syd for floderne her i Holland).

I mine år her i Holland har vi deltaget i et guldbryllup, som var et brag af en fest. Fremgangsmåden til det var diner dansant, hvilket jeg fandt ud af betød at man under middagen danser mellem retterne. Men da vi til det guldbryllup tilhørte den nærmeste familie, da kunne jeg ikke bruge det som målestok for gårsdagens fest.

Men alle mine bekymringer for gårsdagens fest blev gjort til skamme ☺ Kort efter ankomst var der kaffe med Petit Four og efter 1 - 1½ times sludren og præsentation af alle gæsterne var der buffet. Jeg tror at jeg nåede op på at tælle 10 forskellige retter koldt og varmt, alt var utrolig lækkert og der var især en af retterne muslinger i en meget spændende grøntsagsstuvning, som jeg godt ville have haft opskriften på. Senere dessert buffet med 5 - 6 forskellige slags desserter og til sidst kaffe med hjemmelavede chokolader.

En ting som jeg særlig godt kunne lide ved gårsdagens fest var, at da klokken var rundt 21, da rejste guldbrudegommen sig og takkede for gaver, deltagelse osv. og derefter erklærede han gårsdagens fest for overstået. Jeg synes tit at vi har siddet til en fest og egentlig gerne ville gå, men på den anden side set man vil heller ikke være den første der rejser sig for at gå.

På hjemturen var vi på sight seeing ☺Det vil sige, det blev egentlig ikke så meget sight seeing som jeg havde regnet med. Min mand var i sin tid soldat i Amersfoort og han kunne huske, at der et eller andet sted i nærheden af Austerlitz var en statue fra Napoleons tiden, så den måtte vi da lige have med når vi nu var i området. Vi nåede at køre rundt i Austerlitz by et par gange, køre ad den samme hovedvej frem og tilbage et par gange, yderligere var jeg ude af bilen et par gange for at kigge på turistforeningens kort over området, før vi endelig fandt ud af hvor statuen skulle være og da var det i mellemtiden blevet så mørkt, at det ikke var muligt at se noget som helst i skoven hvor statuen står ☺ Men det må er da en ide til en søndagstur hvor kameraet er med.

3 kommentarer:

Conny sagde ...

Dejlig indlæg sjov at høre hvordan man holder fest i holland,god ide med at slutte festen kl.21.Jeg kender godt det, at man ikke vil være den første der går.
Kan du have en god dag

Nille sagde ...

Det er utroligt så mange forskellige traditioner, der kan forekomme - blot over så små geografiske områder, som mellem Danmark og Holland - eller længere sydpå ned til Belgien. Der er jo ingen afstand nærmest!

Det var en sød historie om din barndom - og en rigtig god idé at tage kontakt til Walter igen synes jeg! At de inviterer Jer med til deres fest, viser også, at de værdsætter den kontakt... det er rart med lidt bånd bagud.

Annette sagde ...

Pas de problème, Laeriss. Amitiés.