mandag den 14. december 2009

Breda søndag eftermiddag......

Det er efterhånden blevet til en fast tradition, at vi tager til Breda den søndag i december, hvor der er ”Kerstmanifestatie” i Grote Kerk. Vi plejer at mødes med medlemmer af min mands familie over et glas Glühwein, for at ønske hinanden en god jul og da der samme dag er søndagsåbent i forretningerne om eftermiddagen, plejer vi også at få klaret et par julegave indkøb og således også i går.

Udflugten plejer at starte i Sint-Antoniuskathedraalen, hvor forskellige kor og orkestre spiller dagen igennem. Vi kommer for at høre seniororkestret SONG fra Nieuw Ginneken, hvor min mands herlige og snart 80 årige onkel spiller med.

I går var vi der lidt før tid og nåede at høre et par numre fra et kvindekor, der sang sange af den netop afdøde sanger og skuespiller Ramses Shaffy, det lød utroligt smuk i kirkens gode akustik.
Hvert år kommer jeg til at se på kirkens prædikestol, hvor foden illustrerer den hellige Antonius liv. Arbejdet er flot udført, ingen tvivl om det. Men jeg tror ikke, kunstneren har været uden humor, for æselet har det skønneste skælmske udtryk, som det desværre ikke er lykkedes mig at fange. Hver gang jeg ser det æsel, kommer jeg til at tænke på en eller anden tegneseriehest, jeg kan bare ikke huske hvilken.

Vi nåede at få kigget efter lidt julegaver inden turen gik videre til Grote Kerk, hvor samme kor og orkestre plejer at spille og når vi nu er af sted, så plejer vi at tage Oom Bert´s orkester begge steder. I år var sad der endda musikanter og spillede udenfor i tårnet lige under klokken, det må have været en kold affære. Jeg ved ikke, om de kan anes hvis der klikkes på billedet til forstørrelse.

I Grote Kerk er der i dagens anledning bygget små boder op overalt, hvor forskellige foreninger fortæller og viser deres arbejder, der er alt fra udsalg af hatte til damer og herrer, maleriudstilling (kirkemotiver), slægtsforskningsforening for Breda og omegn, hjemmelavet sæbe, lys og juledekorationer, talekursus for udlændinge, Grote kerks venner mv. Det hele er altid lidt hyggeligt og som regel plejer jeg at løbe ind i tidligere kolleger der, men ikke i går.

Inden julegavejagten begyndte, blev vi enige om at det var kaffetid og det lykkedes os efter et stykke tid, at få et bord på "Colonie" på Grote Markt. Det er et skønt sted, hvor man ikke kan blive færdig med at se alt det der er på væggene.

Jeg kan huske første gang vi fik kaffe på "Colonie", da fik jeg et stykke chokoladekage, der var som at høre englene synge og en kaloriebombe af format, selvfølgelig. Hvert år prøver jeg om det kan lykkes at få den kage igen, det er ikke lykkedes endnu og substitutterne er nu heller ikke så ringe. På grund af kulden blev kaffebestillingen ændret til Irsk kaffe, det var nu ik´så ring´.

Det hollandske bagværk er meget luftigt, uanset om vi taler om brød eller kage og jeg er mest til brød og kage, der er mere fast og med mindre luft. I går var substitutten et stykke chokolade/trøffelkage, som jeg egentlig havde bestemt jeg ville tage et billede af, men glemte alt om det før tallerkenen var tom ☺

Det lykkedes os at få fundet en enkelt julegave, samt at få kigget på en del og min mand købte en julegave til sig selv. Alt i alt en herlig eftermiddag.

17 kommentarer:

Per Teilmann sagde ...

Måske er det Lucky Luke's hest, som hedder Jolly Jumper, du tænker på?

Bistels Brenneri sagde ...

Hej!! Altid så hyggeligt at læse om jeres udflugter. Spennende. Min mand og jeg havde to døgns udflugt til våres hovedstad Oslo i weekend...en meget rolig og afslappende tur, bo på hotel og spise ude uden stress,dejlig....glemte helt at tage billeder. Er der ikke historien om Ferdinand du tænker på....det er jo ikke akkurat æsel. Du får have en God aften :-))

Bettys blog sagde ...

Det lyder så hyggeligt, Annette, og dejlige billeder du har taget fra den flotte kirke.
Og lørdagturen til Tyskland lyder spændende. I har haft travlt :-)

Mette Lykke sagde ...

Det er bare så hyggeligt når du fortæller og jeg nyder de dejlige billeder fra et land jeg ikke kender..
Tak Annette.

Madame sagde ...

Det lyder som en dejlig dag, Annette, og på "Colonie" ser helt fantastisk hyggelig ud. Det er meget smukke billeder du har taget!

Ha' en god tirsdag, klem :)

Annette sagde ...

Hej Per,
Tak for dit input, men det var ikke Jolly Jumper.
Jeg er kommet i tanker om, hvem jeg tænkte på og det var ikke en hest ☺
Det er måske lidt blasfemisk, men det var Donkey fra Schrek!

Annette sagde ...

Hej Bistels Brenneri,
Det lyder dejligt med en tur til Oslo og bare være jer selv. Det er rart at tage væk fra hverdagens stress ind i mellem og bare nyde det at være til.
Det var Donkey fra Schrek jeg tænkte på, selv om det jo altså ikke er nogen hest ☺
En god dag til dig.

Annette sagde ...

Betty, normalt så plejer vi ikke at foretage os meget i weekenderne, vi gør det min mand kalder "lade batterierne op". Når man så pludselig skal afsted både lørdag og søndag, så er det lige før der bliver stress i det lille hjem og sofaen kalder på en når man kommer hjem søndag sidst på dagen ☺

Annette sagde ...

MetteLykke
Du kan tro, at jeg også nyder dine billeder fra det smukke Ærø, som jeg kun kender fra et enkelt efterårsbesøg ☺
Jeg har tænkt på, at jeg engang skal have min mand lokket med på en tur til det sydfynske ø-hav, for det er en verden han slet ikke kender, hidtil har det mest været det nordjyske som han har set, når vi er i Danmark.

Annette sagde ...

Madame, tak skal du have.
"Colonie" er et dejligt sted, især for folk, som elsker at gå på loppemarkeder ☺
Så behøver jeg vist ikke at skrive mere.
Knus til dig

Tina Liel sagde ...

Sikke flotte billeder Annette. Nogle helt fantastiske bygninger og stemningen i "Colonie" er helt speciel. Sikke et kunstværk prædikestolen er!

Conny sagde ...

Kære Annette
Det lyder som en rigtig hyggelig tradition, i har i din mands familie.Rigtig smuk træskære arbejde der er udført under prækestolen. Du har igen fået taget nogle rigtig flotte billeder.
Kan du have en god dag.

Lone sagde ...

Det lyder som en dejlig tradition, I har i familien, Annette :)
Det er fantastisk, at din mands 80 årige onkel stadig spiller i orkester. Det er en særlig stemning at lytte til orkester og kor i en kirke - uden om de almindelige gudstjenester.
Det er et meget smukt orgel, der er i Grote kerk. Det er nogle vidunderlig blå farver :)
Det var morsomt, at du ikke nåede at tage billede af din trøffelkage. Jeg har også tit tænkt, at jeg skal tage et billede af en drik, en ret eller en kage, men skulle lige smage først - og vupti, så var det væk. Jeg når aldrig at få taget billeder af mad :O
Tak fordi du fortalte om en dejlig søndag.

Annette sagde ...

Tina, ja der er en speciel stemning på den restaurant, sådan et sted man slet ikke har lyst til at forlade.
En rigtig god fredag til dig.

Annette sagde ...

Conny, tak skal du have. Ja, det er utroligt hvad de kan de billedskærere, jeg ved ikke hvor gammel prædikestolen er.
En rigtig god fredag til dig.

Annette sagde ...

Lone, ja det er utrolig og dejligt at se så aktiv en 80 årig, han spiller i op til flere orkestre, reparerer og laver selv ure i sin "fritid", tager på camping- og hotelferier rundt i landet. Bare vi er så aktive når vi når den alder, det vil være dejligt.
En rigtig god fredag til dig.

Lene sagde ...

Det er skønt at have traditioner, både det skælmsle æsel og jagten på den gode kage ;-)