søndag den 20. december 2009

Så er vinteren kommet til Holland.....

Faktisk så kom den allerede natten til torsdag, hvor man i Friesland fik op til 1½ meter sne, både der og i den vestlige del af landet havde trafikken store problemer, hvilket gav den 5 største kø på vejene nogensinde, køen var på 657 km.

Jeg var i torsdags nordpå i landet og der var stor forskel på, hvor der var sne. Her i Brabant var der om morgenen ingen sne overhovedet, i provinsen Gelderland var der en del sne og nordpå i Overijssel omkring Hengelo og Oldenzaal var der heller ikke sne. Men i løbet af dagen flyttede sneområdet østpå og da vi nåede Brabant omkring ved 18 tiden, da var der sne og der var rigtig meget af den. En tur der normalt tager ca. 45 minutter tog i torsdags godt og vel 3 timer.

Holland er ikke gearet til sne og da slet ikke i de mængder der daler ned fra himmelen i disse dage. Torsdag bedyrede myndighederne, at man var godt forberedte, men alligevel var det få steder der var saltet. På de steder hvor der var meget sne var der lange køer på grund af glatte veje, mange uheld og biler der var efterladt i vejsiden. Men også sneplovene forårsagede køer, idet de kørte midt på motorvejen og ikke lod biler komme forbi.

I byerne bevæger man sig med fare for liv og lemmer, da der her ikke er nogen lov for at man skal rydde sit fortov – kun en moralsk lov. Jeg så i fredags, at det stedlige politi ryddede sneen væk udenfor hoveddøren, men på fortovet fik sneen lov til at ligge.

Da jeg kom til Holland og så hvor tæt huse beliggende nedenfor digerne, de faktisk er på diget, for nogles vedkommende tror jeg ikke der er mere end 1 meter imellem dige og hus, da spurgte jeg min mand hvad de stakkels mennesker, der boede i husene gjorde når sneen lagde sig mellem dige og hus, idet der ikke ville være mulighed for at åbne døre og vinduer pga. sne. Min mands grinede lidt overbærende og sagde at jeg skulle tænke på, at vi var i Holland hvor man ikke får så megen sne som i Danmark. Men i disse dage må det være et stort problem at være bosiddende i et hus beliggende nedenfor et dige.

Både i går og i dag har det sneen kraftigt, netop nu er det stilnet af og det er utrolig smukt udenfor.

14 kommentarer:

Tina - omme i London sagde ...

Halvanden meter sne? WOW - det er godt nok lidt af en portion! Smukke billeder og lovning om en hvid jul. :)

Madame sagde ...

En bilkø på 657 kilometer lyder helt vildt, Annette! Stakkels mennesker der har sidder fast i sådan en. Men smukt er det, som du viser på dine skønne billeder.

Ha' en god mandag, varme klem!

Annette sagde ...

Hej Tina, ja og så lige netop her, hvor der "aldrig" sner. Det med den hvide jul, det kan jeg altså ikke garantere dig ☺

Annette sagde ...

Hej Madame, det var altså over hele landet der var de 657 km. kø ☺ Så vidt jeg husker, var de længste 31 og 50 km, men det er også meget, især når man tager landets størrelse i betragtning. Og ja, det må være ganske forfærdentligt at ende i sådan en kø.
Også en rigtig god mandag til dig. Knus

Lone sagde ...

Jeg skal love for, at I har fået sne, Annette :)
Det er en smuk header, du har fået. Jeg kan ikke se, hvad det er, som flyver i snestormen, men det ligner måger? Jeg er helt fascineret af det billede :)

Vi må håbe, at de mennesker, som bor tæt på digerne har nået at fylde maddepoterne i huset. De kan ikke engang åbne døren og komme ud at skovle.

Meget af Holland ligger i niveau med havets overflade. Hvordan mon man kommer af med al vandet fra sneen, når den smelter? Der skal nogle store afløb til da :)

Rigtig dejlig juleuge til dig, Annette :-)

Annette sagde ...

Jo, den er god nok, det er måger. Jeg kom til at forskrække dem, da jeg hev kameraet op af lommen ☺
Uden at vide særlig meget om det, så tror jeg at floderne vil aftage vandet, når engang sneen tø´r. På denne årstid plejer floderne at blive meget brede, det er sjovt at sne træer og buske stå ude i vandet og jeg forestiller mig, at den megen sne vi har fået i år vil gøre dem endnu bredere.
Også en rigtig dejlig juleuge til dig, Lone ☺

Anonym sagde ...

Det er nok kun i lande som Norge, Sverige og Finland, de tager vinteren roligt og i stiv arm. Alle andre steder bliver alt meget hurtigt det rene kaos - man kan oven i købet læse ovre hos Nille, at man ikke engang rydder sneen væk i Belgien! Forstå det, hvem der kan... så skal det da gå galt.
I DK går det nogenlunde, når man først har vænnet sig lidt til forholdene.
Og sneen er jo smuk, når først den ligger der.

Bistels Brenneri sagde ...

WOW..her ser det kaotisk ud...sååå meget sne.

Annette sagde ...

Ellen, det er de samme kaotiske tilstande her som nede hos Nille. De er ikke vant til sne i de mængder, som vi har fået siden torsdag. På motorvejene ryddes der, når endelig myndighederne er vågnet op, men på alle andre veje samt fortove og cyklestier, der er der ingen rydning overhovedet. Og da som jeg skrev heller ikke er nogen lov for at man skal rydde sit fortov, ja så er der heller ikke ret mange der har lyst til at gøre det. Du har ret, det er smukt med ny hvid sne og det må vi jo så glæde os over når vi går udenfor med fare for liv og lemmer ☺

Annette sagde ...

Lisbeth, ja det er kaotisk, du har fuldstændig ret ☺

Conny sagde ...

Det lyder helt vildt med 1½ meter sne,her i Viborg er der ikke kommet så meget.Jeg hørte i TV.der også er meget vinter længere nede i Europa Og folk dør af kulde.
Kan du have det godt der nede sneen.

Tina Liel sagde ...

Skal love for at I også har fået sne!!!!! Tak for de dejlige billeder - brrrrrrrrr. Det må siges at være en lang kø ;-D Håber dem der sad fast havde en sandwich med og lidt vand. KNUS

Nille sagde ...

Vi tangerede lignende rekorder med køerne - jeg kan ikke huske tallet men det var nok i det samme lag som hos Jer. De bliver ALTID overraskede, når sneen falder!

Samme problem med rydning af fortove - det er livsfarligt; som jeg jo fik at føle. Og der er vitterligt ingen, der kunne finde på at rydde - ikke engang forretningerne. I går aftes så jeg så på nyhederne, at formanden for handelsforeningen brokkede sig over det dårlige salg ved at holde åbent søndag!!! Men hvem tør gå ind på en brostensbelagt gågade med sne og is???

Skal I ikke hjem til DK snart også?

God jul!!!

Grønlandsposten sagde ...

Europa er slet ikke gearet til vinter, der er lidt sjovt at læse om, når man sidder heroppe!

Smukt ser det ud, men det er med at passe på, når I vover jer ud!