onsdag den 22. december 2010

Bambi på glat is……

I mandags var jeg ude og lege ”Bambi på  is”, bare med den forskel, at Bambi vejede ca. 40 tons og var 16,5 meter lang.

Morgen

Dagen startede 03.45 og  målet var Wallonien, hvilket passede mig fint. Det tog næsten 4 timer bare at nå Antwerpen, der altså ligger lige om hjørnet (ca. 67 km, så ok næsten om hjørnet).

Antwerp

Undervejs blev der meldt kørselsforbud for alle motorkøretøjer over 7,5 tons i Wallonien, i første omgang  indtil kl. 11, men med den formidable hastighed vi lagde for dagen, var der ingen fare for, at vi blev ramt af det. Senere blev det dog udvidet til kl. 15.

Da vi nåede Wallonien, var der en lystig trafik på motorvejene af køretøjer i alle former og størrelser, selv om der overalt over motorvejene hængte lystavler med tekst som STOP/Danger osv. Nå pyt, hvis de andre kunne, så kunne vi også.

Desværre kunne vi jo ikke forblive på motorvejene hele tiden, den var ellers ok. Vi måtte ud på mindre veje og så blev situationen straks en anden. Der var rigtig megen ”Bambi på is” og da køreforbuddet blev udvidet til at gælde for ubestemt tid, så blev vi enige om at makke ret og holde ind til siden.

Wallonie2

Wallonien er smuk om sommeren med dets bakker og dale og regionen er bestemt ikke mindre smuk i vinterdragt og fuld sol.

Wallonie3

Efter kl. 15 blev en del veje igen åbnet for al kørsel og det endte med at blive utrolig mange timers kørsel. Jeg var glad for, at jeg ikke sad bag rattet, men så var vi nu nok heller ikke nået særlig langt.

Op weg naar huis På hjemvejen var der indtil Brussel ikke megen trafik, men derefter ændrede det sig drastisk og vi jullede med ca. 40km/t hjemad.

12 kommentarer:

Rejen sagde ...

Puha, sikke da en køretur.. godt at I nåede hele og hele hjem...Men der ser nu smukt ud (ja ikke på motorvejen) men de andre veje...Knus til dig..;-D

Annette sagde ...

Ja, gudskelov at vi nåede hjem i god behold. Det er vildt flot med sneen, men derudover er det generelt noget bøvl ☺.
Knus og en dejlig eftermiddag til dig.

Annette's space sagde ...

Selvom man er rutineret billist, kan man altså godt blive lidt svedt at sådan en køretur. I Danmark er det helt håbløst for tiden. Vi skøjter nærmest rundt på is. Havde der så bare ligget 20 com sne !!
Godt i kom helskinnet hjem igen...knus

Annette sagde ...

Jeg har fulgt alle mulige vejrsider siden i går aftes og set hvordan vejret arter sig hos jer og i det nordlige Tyskland. Meningen var, at vi i morgen tidlig skulle køre til Nordjylland, meeeeen.......
Jeg tror det ender med, at vi bliver hjemme, selv om vi jo selvfølgelig gerne ville have set den lille familie, gerne ville have spist dansk julemad osv. Men det må komme til næste år.
Knus og en rigtig god aften til dig.

Madame sagde ...

Det lyder nærmest som her, Annette - det er helt håbløst at køre mange steder, og nu loves der snestorm. Vi har været i Hillerød med toget - skulle ikke nyde noget af at skøjte rundt på vejene, som var vanvittigt glatte. Godt I kom hjem i god behold!
Klem og en dejlig aften til dig :)

Annette sagde ...

Jeg kan se ud fra dit indlæg, at vi har taget den helt rigtige beslutning. Meningen var, at vi skulle holde jul i Danmark med afgang i morgen meget tidligt, men vi bliver hjemme og hygger i stedet for.
Det er selvfølgelig lidt trist, men netop som du skriver, der er jo ingen grund til at skøjte rundt på vejene, hvis man kan undgå det.
Klem og en rigtig dejlig aften til jer.

Inge sagde ...

Hvor er der smukt.. men også ufattelig besværligt.. Vi skulle meget gerne køre her fra øst til Sønderjylland i morgen, og håber da stadig det kan lade sig gøre.. Hvor I end ender med at holde jul, håber jeg I får en rigitg dejlig en af slagsen.
Knus og tak for en masse dejlige kommentarer det sidste år. :-)

Annette sagde ...

Inge, jeg håber bestemt, at det kan lade sig gøre for jer at komme til "hjem" til Sønderjylland uden problemer og at I får en rigtig dejlig jul.

Jeg er ikke helt klar over, hvor langt op i Danmark, at uvejret forventes at strække sig, men min mand er pt. i Tyskland og han siger, at der over tysk radio advares mod vejret i morgen, det har fået os til at tage den endelige beslutning, om at holde hollandsk jul.
Knus tilbage og i lige måde, det har været rigtig hyggeligt i årets løb.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Dejlige billeder Annette, ja det er tålmodighedens tid i denne tid, men malerisk skønt er det og det må vi så glæde os over, det er måske også et signal fra naturen om at vi må sætte tempoet ned.
God aften til dig og dine.

Pia sagde ...

De sidste nyheder, som jeg har hørt, er at nordjylland ikke får sne i morgen, men stort set resten af landet og så er det jo ikke til megen hjælp for jer, da der er et godt stykke vej inden I når dertil ☺
Håber I får en god jul alligevel ☺

Conny sagde ...

Nu er vinteren da rigtig kommet til Holland,jeg kan god forstå du var glad ved ,du ikke sad bag rattet, det er utrolig hårdt, at køre i sådant et vejr ,Lige nu raser vejret nede i Sønderjylland de skulle få rigtig kraftig snestorm i aften og i morgen,

Minna sagde ...

Hu ha de lyder ikke godt. Min søn er i Groningen og skal køre hjem i morgen efter fodboldkampen i morgen. Rigtig glædelig jul og godt nytår.