søndag den 26. december 2010

Julefred og afslapning…..

 

Kerst sterretje

Her til morgen blev vi endnu engang bekræftet i, at det var godt at vi valgte at blive hjemme, idet både KNMI (DMI) og ANWB (FDM) varsler ekstreme vejrforhold. Det gjorde selvfølgelig lidt ondt, at vi ikke kom til Danmark for at fejre jul, at vi ikke kunne være sammen med den lille familie i det Nordjyske, at vi ikke skulle spise dansk julemad eller deltage i julefrokost 1. juledag, men vi håber på en ny invitation til en anden jul. Og takket være elektronikken, deltog vi - via webcam - i julegaveudpakningen, fantastisk alle de gaver vi fik.

Det er utroligt, så godt tiden går med at lave ingenting ☺. Husbond fik Millenium trilogien i Sinterklaas gave, han har været fanget fra side 1 og er snart færdig med den sidste bog. Jeg har til gengæld brugt en del tid på slægtsforskning.

Det er ikke fordi der sker så meget hernede lige nu. Elfstedentocht feberen er begyndt at rase oppe i Friesland, det er dog ikke alle, der er lige tilfredse. Ved Bonkevaart i Leeuwarden, hvor togtet slutter, er ruteskiltet forsvundet og erstattet af et brev, hvorpå det stor “Elfstedentoch feberen går for hurtigt. Ved en istykkelse på 15 cm bringer vi skiltet tilbage”. En talsmand for “Den kongelige forening for de Frisiske Elfsteden” er ikke så imponeret af hændelsen og mener, at den skal ses i lyset af nytårsløjer. I øvrigt varer det, i henhold til talsmanden, længe før isen er 15 cm tyk.

Ud over vejrsituationen, Dronning Beatrix juletale 1. juledag, så er alle medier fyldt med reklamer for sygesikring, idet det er netop i disse dage, vi kan skifte. Forbrugerforeningen ”Consumentenbond” har endda åbnet sin webside for ikke-medlemmer, så man kan sammenligne priser og ydelser blandt de forskellige sygesikringer. Vi har hidtil været meget godt tilfredse med den sygesikring vi har og ser ingen grund til at skifte.

En rigtig god 2. juledag til jer alle.

Kerst sterretje1

23 kommentarer:

Inge sagde ...

Jeg tror I valgte rigtigt, da I besluttede at blive i Holland.. Vi har været på tværs af landet 2 gange inden for de sidste par dage, og det er gået OK, men det er ikke nogen fornøjelse at være på vejene..
I må have nogle gode efter juledage.. og knus til dig. :-)

Pia sagde ...

Det blev for mange en anderledes jul. I traf det rigtige valg, og fik hygge og oplevelser alligevel.
Nu er der jo ikke noget der hedder spild af tid i slægtsforskning, men fandt du noget og kom bare et lille skridt videre. Ihh.. det er altså spændende, det er jo ikke til at slippe og lægge fra sig igen. Men når det har ligget en tid så ligger det nu meget godt hvor det allerede ligger ☺

Madame sagde ...

Ja, det var ærgerligt, at I ikke kom til Danmark - men jeg tror, I valgte rigtigt. Vejene har været fuldstændig kaotiske siden i torsdags, isglatte og med fygning på grund af kulingen. Vi har lige været i Kikhavn og så meterhøje driver flere steder.
Du kan tro, jeg forstår din glæde ved slægtsforskning - det er så utrolig spændende :-)
Klem og ha' en dejlig 2. juledag!

Mia Folkmann sagde ...

Jeg tror helt bestemt, at I ville have fortrudt det, hvis I havde begivet jer ud på langtur i det vejr. Under sådanne omstændigheder er det godt med internettet og sjovt med webcam, at man sådan kan følge med - NÆSTEN ligesom at være der selv... ;-)

Rejen sagde ...

Godt at I blev hjemme, kan jo ikke være særligt sjovt at holde jul i en idræsthal eller på en kaserne fordi man ikke kan komme frem...Så håber jeg at I ser familien snart selvom det så ikke er i julen...god bagjul til dig..Knus

Conny sagde ...

Kære Annette
Jeg forstå godt det gør ondt, at i ikke kom sted,godt der noget der heder elektronik så kunne følge lidt med i, hvad der skede oppe i nordjylland. Det er heller ikke meget der sker her og pressen og TV talen kun om den Bornholmske snestorm, i dag har de fået de store veje ryddet der over, her i Viborg er der bare hundekoldt lige nu er -8grader.
Hvor er det en flot julestjerne du har fået.
Masse af knus her fra.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Man ved hvad man har Annette, men ikke hvad man får, så jeg kan sagtens forstå at i bliver i den gamle forsikring hvis der aldrig har været nogen grund til klage, herhjemme er det så koldt at saltet ikke virker på vejene, så der er isglat overalt.
Gd dag til dig og dine.

Annette's space sagde ...

Hurra for Skype og den slags så i kan følge med i familiens gøren og laden når i nu ikke kunne køre den lange tur. Men som Inge skriver, må jeg også mene at det var godt at i valgte at blive hjemme :-))

Annette sagde ...

Inge, jeg var så spændt på, om I kom afsted, men tavshed på din blog fortalte mig, at det var lykkedes at nå det sønderjyske. Jeg kan godt forestille mig, at turene ikke har været nogen udsøgt fornøjelse, godt at I er hjemme igen.
Knus og en god aften til dig.

Annette sagde ...

Pia, jeg tror også, at vi valgte rigtigt.
Jo, jeg var så heldig, at jeg fik tydet nogle af de allerførste FT, som jeg skulle bruge i min mormors familie. Der er altid nok at tage fat på med den hobby og heller aldrig noget, som vi kan blive trætte af. Men det er som at møde en kær og elsket ven, hver gang man sætter sig med mapperne ☺.

Annette sagde ...

Madame, ja det er en vidunderlig hobby, jeg kunne godt bruge alle ledige minutter på slægtsforskning, men gør det ikke ☺.
Jeg så dine smukke billeder fra Kikhavn, så meget sne som der var, har vi slet ikke haft hernede. Der kom noget vådt ned nu her til aften, men om det var sne eller slud, det blev jeg ikke helt klar over.
Klem og en god aften til dig.

Annette sagde ...

Mia, du har fuldstændig ret og de der sad i Danmark var utrolig søde til at styrte rundt i stuen med gaverne, så vi fik dem alle at se ☺.
En god aften til dig.

Annette sagde ...

Annemarie, du har fuldstændig ret, man kan være nok så fantastisk god en chauffør, men vejrgudernes rasen, er der ikke rigtig nogle der kan holde for.
Nej, vi har haft en fin jul og lavet så godt som næsten ingenting ☺.
Knus og en god aften til dig.

Annette sagde ...

Conny, da vi bestemte os for, ikke at tage til Danmark, sagde jeg, at så ville jeg i hvert fald have den største julestjerne, jeg kunne finde som erstatning.
Men det var ikke lige, de allerpæneste der var tilbage d. 23 om formiddagen. Det blev derfor til 2 mindre og begge er disse rød/hvide, som jeg egentlig ikke tror jeg har set tidligere, men smukke det er de og den ene er lidt mere rød en den anden.
Jeg har også fulgt vejret over nettet og set de skrækkelige forhold, de har haft på Bornholm. Meget af det jeg har set, det har mindet mig om snemængderne i barndommen, hvor alle landsbyens mænd måtte skovle.
Knus til dig deroppe i Viborg

Annette sagde ...

Michael, ja det hørte jeg lidt om fra min ex-mand, som vi har haft med på sidelinjen hvad angår vejrrapporter og gode råd med hensyn til at tage turen. Jeg håber ikke, at I får en vinter lignende den utroligt lange I havde sidste år.
Klem og en god aften til dig.

Annette sagde ...

Annette, ja jeg tror også, at vi valgte rigtigt. Og for søren, hvor var det dog dejligt, at alligevel kunne være lidt med og se hvad vi (og selvfølgelig og de andre) fik i julegave ☺.
Knus og en god aften til dig.

Bettys blog sagde ...

Tænk, at I kan sidde og følge med på webcam hvad der sker i familien.
Det er selvfølgelig ikke som at være der selv.
Men vejret har været rigtig uforudsigeligt og væmmeligt, så det var nok godt, I valgte at blive

Tina Liel sagde ...

Det var ærgeligr at I ikke kom til Danmark men det skete desværre for mange. Og godt I ikke vovede jer ud i det. Hurra for elektronikken når man sådan kan følge med i hinandens gaveudpakning. Sikke en smuk julestjerne. Godt nytår til dig og dine♥ KNUS

folehave's univers sagde ...

Godt nytår Annette. Hvor er du, der er lidt stille hos dig. Knus

Karsten Hjorth Larsen sagde ...

Godt nytår Annette, og tak for en hyggelig blog.

Annette sagde ...

Tina, ja er det ikke vildt, at vi lever i en tid, hvor man kan kan være med til julegaveudpakning i DK, selv om man sidder i Holland. Det eneste, vi ikke kunne deltage i var spisning af hjemmelavet konfekt....hmmmmm.
Også et rigtig godt nytår til dig og dine.
Knus

Annette sagde ...

Hej Anne, jeg er lige her ☺.
Energien har ikke været der til at blogge, men jeg kommer stærkt tilbage, helt sikkert.
Knus og godt nytår til dig.

Annette sagde ...

Hjorth, også godt nytår til dig.
Jeg nyder at læse alle dine gode og informative indlæg hjemmefra og i særdeleshed, når du bevæger dig nordenfjords ☺.