søndag den 21. august 2011

Hvad skal vi lave?

Oprydning efter gårsdagens fest var hurtigt overstået. I øvrigt var det den bedste grill/gourmet aften jeg har deltaget i, ud af de 4 der har været, mens vi har boet her. Måske var det netop fordi det var gourmet i stedet for grill, jeg keder mig altid så frygteligt, når jeg skal stå og vente, vente, vente igen, på at det der nu er på grillen bliver spiseligt, her kunne jeg sidde på min stol og snakke, drikke samt småspise, mens maden blev klar ☺. Alt i alt en herlig aften med masser af motion for lattermusklerne.

Kasteel Bouvigne2

Hvad skulle vi så bruge søndagen på? Der var masser af aktiviteter i nærområdet, byfest, årsmarked, beach volley på torvet, loppemarked i XL størrelse samt udstillinger og vi kunne jo selvfølgelig også blive hjemme med hver sin gode bog. Men efter at have opdaget, at der var åbent hus på slottet Kasteel Bouvigne i Ginneken, der er en del af Breda, blev vi enige om, at det måtte vi se og at vi sikkert ville have rigtig godt af cykelturen efter gårsdagens indtagelse af mad og alkohol i rigelige mængder.

Voldgrav Kasteel Bouvigne1

Kasteel Bouvigne stammer helt tilbage fra 1554. Dog er udseendet ændret undervejs og ejerskabet ligeså. Nu ejes slottet af Brabantse Delta, der er den statslige institution, der søger for at Noord Brabant ikke bliver oversvømmet, forurenet eller udtørret. De sørger også for, at vore diger og naturen omkring dem, bliver holdt i orden.

Kasteel Bouvigne1

På vej til slottet kom vi lidt ud af kurs og i stedet for at følge den møjsommeligt nedskrevne cykelrute, havnede vi midt i et kunstnermarked. Der var utallige malere bag staffelier, spændende udstillinger, en karismatisk herre der læste digte om træer samt et lille loppemarked.

Malere ved Kasteel Bouvigne

Vi fandt det elegante lille slot Kasteel Bouvigne, en smuk bygning som vi ofte har set fra vejen, men aldrig har været inde i. Det viste sig, at vi bestemt ikke var de eneste der havde fået den ide. Slottets størrelse satte begrænsninger for, hvor mange der måtte være inde ad gangen, men vejret var dejligt og det gjorde ikke det fjerneste, at det tog 15 – 20 minutter, før det blev vores tur til at komme indenfor.

Kasteel Bouvigne3

Stueetagen, der blandt andet indeholdt Brabantse Delta´s mødelokale samt et lokale, der kan lejes til vielser, var som resten af slottet renoveret i årene 1975 – 77 og man havde forsøgt at komme så nær de oprindelige farver som muligt.

Kasteel Bouvigne4

Slottets voldgrav, der før renoveringen havde været utæt som en si, blev ved renoveringen gravet dybere end tidligere, for at give lys til slottets kælderregion via små vindueshuller. Yderligere blev den beklædt med beton, for at holde vandet inde.

Kasteel Bouvigne5

Der findes omkring slottet 3 haver, en engelsk, fransk og tysk. I dag huserede falkonerer i haverne. På grund af det varme vejr, var fuglene lidt ugidelige (det var i hvert fald falkonerens forklaring), derfor var det lidt småt med aktiviteterne og mens husbond kiggede fugle, gik jeg rundt og nød den smukke store have.

Kasteel Bouvigne6

Kasteel Bouvigne8

Egentlig havde det været meningen, at vi på hjemvejen ville finde os en café med lidt godt til maven, men da det blev mere og mere lummert i vejret og himlens farve fra vest antog en meget grå tone, blev vi enige om, at det måske nok var bedst at komme hjemad. En åben Albert Heijn forretning blev i stedet frekventeret og den meget sene frokost, blev i stedet indtaget hjemme på terrassen, som vi nåede efter godt og vel 30 km og lige inden der kom lidt småregn.

Kasteel Bouvigne7

20 kommentarer:

Jønne sagde ...

Det var da en herlig søndag du har haft. Jeg ville nok også vælge sådan en cykeltur hvis det var mig, og din bog den løber jo ingen steder i mellemtiden. Jeg tør næsten godt love dig et par regnvejrsdage inden du skal aflevere den på biblioteket igen :-) Jeg har den forresten som lydbog lige her på min harddisk og den er da ganske god syntes jeg.
Hav det godt - Derude i den anden ende af Holland.

Tina - omme i London sagde ...

Sikken en dag og dejlige billeder fra jeres tur. Jeg kunne ikke lade vaere med at grine over din kommentar i sidste indlaeg over "modvind i stiv kuling"; uh, som jeg husker de dage paa cykel hjem fra skole naar der var nordenvind - uha, som var den strid!

Nille sagde ...

Når man ser det fine lille slot, kan man jo tydeligt forstå, hvorfor Christian IV's yndlingsbyggestil hedder hollandsk renæssance - der er tydelige relationer til såvel Rosenborg som fx Børsen (og andre bygninger fra hans periode). Han kom så blot i gang lige lidt senere end denne bygningsherre!

Det lyder som en skøn søndagsaktivitet - vejret hos os var også fantastisk i hele weekenden; og nu er regnen tilbage :-)

Hav en dejlig mandag!

Rejen sagde ...

Sikke en skøn søndag I har haft, fint lille slot, jeg kan godt lide de blå farver og mønstret på væggen..God mandag til dig..;)

Anonym sagde ...

Wow - hvor er det flot. Det ser ikke så stort ud, men jeg synes nogen gange at sådan nogle slotte kan snyde. Nogen gange er de større end de umiddelbart ser ud til at være.

Jeg kan godt forstå din husbond kiggede fugle. Jeg har aldrig set sådan en falk i virkeligheden. De er flotte, men jeg tror faktisk også jeg ville være lidt bange for dem..... ;-)

Pia sagde ...

Jeg elsker at gå på opdagelse i gamle slotte for at se hvordan håndværket er udført. Dette ser ud til at være renoveret rigtigt flot :-)
Et par lange cykelture (igen) I var heldige at n hjem inden det begyndte at regne.

Inge sagde ...

Sikke da en skøn søndag du har haft, og dejlige billeder du viser.. Tak for turen. Knus til dig.

Ellen sagde ...

Godt nok er Holland et lille land, men SÅ lille er det da heller ikke... jeg mener, I ser så mange fantastiske ting, og I cykler rundt til det altsammen ;-)
Det er nogle dejlige billeder fra slottet - jeg er også helt vild med den blå stue - og sjovt med den store lighed med Rosenborg, som Nille også nævner.

Annette sagde ...

Jønne, tak skal du have.
Ja, jeg skal da godtnok lige love for, at vi fik en stor del af den regn du lovede os i nat og her til morgen ☺. At den så samtidig fik følgeskab af mange timers lyn og torden, det er så en anden sag.
Vi er ikke så gode til at benytte alle de tilbud der er omkring os, men når det nu endelig lykkedes, så var det også med at komme afsted. En rigtig god aften til dig, hvor du så end er henne i Danmark.

Annette sagde ...

Tina, ja for søren, det kan jeg også godt huske. Selv om der kun var noget med 4 km. mellem Halvrimmen og Arentsminde, hvor jeg gik i 6 og 7 klasse, så føltes det som timer at tage den tur i strid modvind.
En skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Nille, jeg har forsøgt om jeg kan finde ud af, hvem der egentlig var bygherre på slottet i denne seneste udgave, men det er ikke lykkedes. Det ville jo være lidt sjovt, hvis der var en forbindelse mellem DK og NL, også på det område.

Jeg havde ikke tænkt på Børsen i forbindelse med slottet, men jeg kan huske, at jeg tænkte på Rosenborg første gang jeg så det. Bare dette er en del mindre.

Jeg skal da love for, at vi fik regn, lyn og torden i nat og i morges. Relæet til parkeringskælderen og portene, der lukker området af, var slået ud her til morgen. Diverse bilalarmer på gaderne dyttede lystigt i nattens løb, når de værste brag kom, så vi har haft en hyggelig nat. Men nu er alt glemt, solen skinner og jeg har været hos diabeteseksperten i dag, hun var bare så ovenud tilfreds og jeg slipper for det ene hold tabletter, dem der har gjort livet lidt besværligt det sidste par måneder ☺.
En skøn aften til dig.

Annette sagde ...

Anne Marie, jeg synes også det er så sødt og sjovt nok, så faldt jeg også for de blåmalede vægge. Det ville nok ikke lige passe herhjemme, men der så det bare så godt ud.
Knus og en dejlig aften til dig.

Annette sagde ...

Jens, slottet er ikke særlig stort, men meget yndigt. Det har i en periode været i den kongelige families eje, men der kan nu ikke have været plads til ret mange af dem ☺.

Indrømmet, jeg er heller ikke helt tryg ved de store fugle, men ham her han sad helt stille og kiggede. Men de er fantastisk imponerende at kigge på.

Annette sagde ...

Pia, det holder jeg også meget af. Da dette er i brug hver dag og sidst renoveret i 70´erne, er det ikke det smukkeste jeg har set. Men på den anden side set, så synes jeg også at det er godt, at det bliver brugt i dagligdagen. Så lang tid der tages de hensyn, som der bør tages til sådan et flot gammelt sted.

Det fristede gevaldigt med et eller andet brød og en kop øl på hjemvejen, men på den anden side set, det er altså ikke så sjovt at cykle i regnvejr ☺.

Annette sagde ...

Inge, du er altid velkommen til at komme med i verdens smukkeste cykeltaske ☺ ☺ ☺.
Knus og en god aften til dig.

Annette sagde ...

Ellen, der er så meget at kigge på hernede, jeg tror aldrig nogensinde vi når rundt til bare en del af alt det, jeg gerne vil se ☺.

Cykelturene foregår altså kun lige i nærheden, vi er bestemt ikke fanatikere, når det drejer sig om motion ☺, når det når ud over de 40 - 50 km, så holder det op med at være sjovt ☺.

Madame sagde ...

Sikke nogle dejlige billeder, Annette - og en skøn søndag I har haft!
Varme klem til dig.

Mai-Britt, den danske slikmund sagde ...

Det ser meget idyllisk og yndigt ud. Det er der meget der gør i Holland, synes jeg.

Hvor dejligt for dig, at diabetes specialisten allerede lader dig slippe af med noget af medicinen. Tillykke med det!!

Hvordan går det med dine spændene bøger? Har du fået dem læst færdigt?

Annette sagde ...

Madame, ja det var en dejlig søndag med et pragtfuldt vejr, dem kan vi godt bruge nogle flere af ☺.
Varme klem til dig også.

Annette sagde ...

Mai-Britt, du har ret, der er megen idyl og jeg elsker det ☺.

Ja, for søren, jeg slog næsten flikflak af bare glæde, da hun sagde ja til at droppe den ene slags medicin. Dog måtte jeg love diabetes damen at dyrke endnu mere motion ellers kommer medicinen tilbage. Så jeg sidder faktisk og forsøger at tage mig sammen til at cykle til Tilburg, men de enorme gråsorte skyer der kommer ind fra vest indbyder ikke lige præcis til at stige på cyklen ☺.
Jeg er lige blevet færdig med en af Ken Follett og er gået i gang med den anden og egentlig har jeg meget mere lyst til at krølle mig sammen i sofaen med den bog end at spekulere i motion og cykelture. Det forstår du godt, ikke.