tirsdag den 8. juli 2014

Hvor bliver tiden dog af?

Jeg forstår det ikke! Hver eneste gang jeg endelig har skrevet et indlæg på bloggen og kigget alle mine yndlingsblogge igennem, beslutter jeg, at jeg fremover vil være mere aktiv, men jeg har lige konstateret, at der faktisk er gået en hel måned siden bloggen sidst har været åben. Hvor bliver tiden af og hvordan i alverdens riger og lande lykkedes det mig tidligere at få proppet en 55 – 60 timers arbejdsuge (plus transport selvfølgelig) ind i kalenderen? 

Hvis jeg havde været mere aktiv, så havde jeg måske også fundet ud af noget før, at skribenten bag en af de blogge, som jeg længst har fulgt, for øjeblikket befinder sig på ferie i Holland.

Og hvad er tiden så blevet brugt til siden sidst?

Selvfølgelig har der været havearbejdet, som jeg har nydt. Lige nu står det lidt stille, for der er ikke så meget at komme efter, jeg venter på græskarrene og de udendørs agurker. Vi har hentet mange, rigtig mange kartofler, jeg kan ikke huske, at vi tidligere har spist så mange kartofler som i dette forår, desuden er  kartoffelavlen også kommet naboerne til gode. Næste år skal kartoffelstykket minimeres en del, men indtil videre er der kartofler nok til de næste måneder (også til naboerne) og jeg skal have fundet ud af, hvordan jeg bedst muligt opbevarer de resterende. Et par squash er det også blevet til og nu ligger der squashkage i fryseren. Vi har spist gulerødder i kilovis og en del ærter. Det med ærterne blev ikke til så meget, for der måtte vi dele med mågerne. Vi, altså mågerne og jeg, har også måttet deles om rosenkålen. De nåede at få spist alle bladene i en række, inden jeg fik sat net over, men nu er det slut, de sidste 1½ række deler vi ikke med nogen ☺.

Vi har lavet jordbær- og solbærmarmelade samt solbærsaft, hvor har det været hyggeligt igen at kunne lave det af egen avl. Mens Jeanett var mindre, havde jeg en ide om, at hun ikke skulle udsættes for diverse E-numre og lavede derfor selv saft. Jeg delte en saftkoger med nabokonen, der havde samme syn på tilsætningsstoffer som jeg. Da vi flyttede fra Aabybro i 1997 overgik saftkogeren til nabokonen, men jeg må indrømme, at jeg har savnet den, for det er unægtelig noget lettere med sådan én i huset.

Apropos marmelade, så har husbond gennem mange år haft en favorit, det er Mackays ”Orange marmade with whisky”. Tidligere kunne den fås overalt, det kan Mackays marmelader stadig, bare ikke den med whisky. De eneste butikker vi har fundet, der er leveringsdygtige, er Delhaize supermarkederne i Belgien. For et par uger siden hørte husbond i radioen, at man ville lukke adskillige Delhaize afdelinger og en lørdag gik marmelade jagten ind. Lageret skulle fyldes op og det lykkedes at finde 8 glas i 2 forskellige forretninger. Alt i alt vil jeg tro, at vi med det hjemmelavede har marmelade nok indtil næste sommer og endda et par måneder længere☺.

Marmelade

I haven har mine medhavelejere bygget det yndigste lille hus, hvor vi har plads til haveredskaber m.m. Det er bare så fint og jeg har tænkt på, om ikke jeg skal foreslå, at vi skal male det lyserødt og sætte blomstrede gardiner op ☺.

Haven

Jeg har været til kvartalscheck på sygehuset i forbindelse med min diabetes og alt var godt. Jeg dansede næsten ud af lokalet efter den besked, for det har været et barsk forår. Min revnede akillessene (fra 23. december) har haft stor indflydelse på blodsukker/vægt og det har taget næsten 6 måneder, før alt var tilbage til normalen. Under besøget oplevede jeg at få ros for noget, som jeg aldrig nogensinde har fået rosende rod for, husbond påstår endda at de er underlige! Det drejer sig om mine fødder og jeg tror ikke at det var udformningen af samme diabetessygeplejersken roste ☺. Hun sagde, at min foddame havde gjort et meget flot arbejde! Nu er det sådan, at jeg er vanvittig kilden under fødderne og af samme grund har jeg aldrig turdet gå til foddame, så hvad der bliver gjort af nussen omkring mine fusser, det gør jeg selv med hjælp af en  oldgammel fodhøvl, men ros er da altid velkommen ☺.

Gulv i kirke i Sint Niklaas

De sene aftener og lidt af nætterne er blevet brugt på et uhyre spændende projekt inden for slægtsforskning. For mange år siden lovede jeg min søde veninde, som jeg har kendt siden 5. klasse, at forske lidt i hendes familie, det blev aldrig rigtig til noget før i november forrige år, hvor jeg i en kirkebog tilfældigvis så hendes farmors navn. Jeg fik meget travlt, idet min veninde fyldte 60 i foråret 2013. Det lykkedes at aflevere en tynd mappe til fødselsdagen, den indeholdt et minimum af data på de personer jeg havde nået at finde. Siden da er jeg gået grundigere til værks og jeg er nu i gang med 3. generation i familien. Det er altid sjovt at forske i en ny familie, se andre kirkebøger/folketællinger end man er vant til fra ens egen familie. Vi er vidt omkring i min venindes familie Vedersø, Hørmested, Brovst og sandelig også Washington.

Jeg havde egentlig besluttet mig for, at jeg ikke ville kommentere det, men siden Holland næsten står på den anden ende i disse dage, så må der et par billeder til ☺. Som jeg vistnok tidligere har skrevet, så har jeg ikke det fjerneste forstand på fodbold, men jeg synes da det er flot, at det hollandske team er nået så langt som det er.

fodbold1Orange

Regnvejrshilsener fra Holland.

23 kommentarer:

Henny Stewart sagde ...

Katøfler er altid godt!På en måde ville jeg ønske, at jeg havde en køkkenhave. Det er da fedt at kunne spise af egen avl!
Jeg har det lige som dig hvad angår tiden. Den styrter afsted, mere og mere jo ældre man bliver. Det er lidt bekymrende, faktisk.

Lene sagde ...

Vi spiste de første nye kartofler i går, herligt :-) Hvor er det dejligt at der var tilfredshed og rosende ord til dig fra diabeteskontrollen. God dag til dig :-)

Ellen sagde ...

Alting smager dobbelt så godt, når man selv har drevet det frem i haven, og nyopgravede kartofler er bare det bedste - vi får dem i rå mængder i UK for tiden :-)
Sjovt, du nævner en foddame, for sådan en har jeg netop tænkt på at ofre på mig selv efter al det kemopjat, hvor neglene faldt af og alt muligt ulækkert. Nu er de vokset ud ige, og nu skal mine fødder simpelthen ligne unge eller i hvert fald yngre fødder igen ... jeg har nemlig heller ikke skæve tæer, så der er håb om, at det hele kan blive præsentabelt igen.
Tiden hamrer afsted, desværre - jeg kan heller ikke forstå, hvordan der blev tid til at arbejde :-)

Bettys blog sagde ...

Hvor har du oplevet meget siden sidst. Det er da en fornøjelse at læse om dine grønne fingre i haven. Der findes ikke noget bedre end frugt og grønsager af egen avl.
Godt, dine helbredsproblemer er under kontrol - og at du er sådan en dygtig foddame ;-)
Det var heldigt, I fik hamstret din mands yndlingsmarmelade, men jeg tænker da, du snart går i gang med orangemarmelade med whiskey ;-)
Fortsat god sommer til dig. Ja, tiden må godt gå lidt langsommere.

Fruen i Midten sagde ...

Det er da også nogle nydelige tæer, du har :-) Hvor skønt, at der igen er styr på din diabetes oven på det lange seje forløb med dine drilagtige achilles-sene. Hold da op, hvor får du meget ud af din køkkenhave. Det er da virkelig en succes! Vi hepper også på Holland i aften :-)

Pia sagde ...

Tiden flyver - også her. Der er ikke tid til at kede sig :-)
Kedsomhed er der ikke tid til med krævende projekter som have og slægtsforskning og alt det andet spændende der skal opleves og afprøves.
Jeg synes det er hurtigere og lige så nemt at lave saft i en gryde og en saftpose, så min saftkoger står bare og samler støv på værkstedet. For et par år siden besluttede jeg mig for at prøve den igen, men jeg nåede til samme konklusion.
Vi har forskellige flasker spiritus, som vi aldrig drikker, eller får drukket, så det var da en oplagt ide at bruge lidt af det til marmelade.

Jønne sagde ...

Jeg kender det kun alt for godt! Det at man ikke har tid til bloggen og nærmest helt glemmer det.
En stor del af din tid er da gået i haven, det er da ganske tydeligt. Når du så også har fået noget ud af det så er det jo ikke så slemt. Det jeg har brugt tid kræfter og mest af alt tanker på de seneste måneder, er mit jobskifte og ny lastbil. Lige nu er de faktisk den sidste aften i den gamle bil. I morgen starter min ferie og om 3 uger starter jeg i den ny lastbil. Det bliver dejligt.
Jeg vil da også lige ønske dig tillykke med fødselsdagen, for er der ikke noget med at det er her i starten af juli ????
God sommer og hils Frank

Jønne sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Jønne sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
Madame sagde ...

Sikke meget du oplevet meget siden sidst, Annette, og det er spændende at læse om dine grønne fingre i haven. Tak for dine søde ord hos mig! Jeg er blevet grebet af Instagram, og hvis du også er på, må du endelig fortælle mig, hvordan jeg kan finde dig.

Lone sagde ...

Det der med at opdatere bloggen, det kender jeg godt. Jeg vil nødig stoppe med at skrive, men opdateringshyppigheden er ekstrem lav hos mig.
Dejligt med køkkenhave, det er skønt når de kræfter der er brugt i haven giver resultater.

Annette sagde ...

Henny, ja egentlig er det dybt bekymrende ☺.
Egentlig kan jeg godt huske, at ældre familiemedlemmer har klaget over samme problem, men dengang havde jeg ikke helt forståelse for sagen ☺.

Annette sagde ...

Lene, det er bare så dejligt at kunne spise af egen avl.
Jeg må med skam melde, at haven har fået lov til at passe sig selv i et par uger, men jeg regner med, at jeg skal ud og kigge på lidt ukrudt i morgen ☺. En rigtig dejlig aften til dig.

Annette sagde ...

Ellen, "alle" siger, at det er en skøn oplevelse, at have været hos foddame, men jeg har aldrig nogensinde turdet. Ingen forstår der, da man som diabetespatient får det refunderet.
Hvis nu du tager afsted og fortæller mig hvordan det var, så måske jeg også hopper med på det ☺.

Annette sagde ...

Betty, jeg har prøvet, altså at lave orangemarmelade med whiskey, men det var ingen succes. Jeg vil til enhver tid henholde mig til, at det selvfølgelig var opskriften der var noget galt med ☺.
Jeg kan godt lide tanken om, at glassene bare står her og jeg ikke skal huske at købe det. Men om det også engang i fremtiden kommer til at gælde for orangemarmeladen? Heldigvis varer det et stykke tid inden jeg skal tage stilling til det ☺.

Annette sagde ...

Betty, også en rigtig god sommer til dig ☺.

Annette sagde ...

Fruen, du heppede altså ikke højt nok ☺ ☺.
Normalt plejer vi at lukke soveværelsesvinduet, når der har været fest i gaden ☺. Vi glemte det, den aften der var kamp og det gjorde slet ikke så meget, for der var ikke megen fest over de slukørede der listede hjem ☺.

Annette sagde ...

Pia, bruger du ikke saftkogeren? Har du så et stativ som du ligger et stykke stof i? Eller bruger du en si?

Jeg vil give dig ret i, at det er lidt bøvlet, når saftkogeren skal gøres ren, det er lidt lettere med en gryde og en si. Men alligevel så savnede jeg saftkogeren ☺.

Ja, der er altid nok at give sig til og jeg tror aldrig, at jeg lærer at forstå, når der er nogle der siger, at de ikke ved hvad de skal få tiden til at gå med. Jeg har en dejlig gammel faster på 83, hun er et meget livligt energibundt og hun siger "Jeg keder mig aldrig, for der er jo altid en skuffe, der trænger til at blive ryddet op i".

Annette sagde ...

Jønne, tusinde tak skal du have. Det er da imponerende, at du kan huske det. Jo, du har ret, det var den 6 juli.

Du nyder jo sikkert allerede ferien, jeg hører at I har haft hedebølge i Danmark, det er jo ikke så ringe når der er ferie.

I tilfælde af, at du skulle finde på at åbne bloggen i din ferie, så må du have en fortsat rigtig god ferie.

Annette sagde ...

Madame, jeg har endnu ikke vovet mig ud i Instagram, men jeg ser flere og flere gør det, så det ender nok med, at jeg også på et tidspunkt hopper på bølgen ☺.

Annette sagde ...

Lone, nej det er ikke interessen der mangler mht. bloggen, men der er jo også så meget andet vi skal nå, ikke sandt.

Pia sagde ...

Saftkogeren blev brugt flittigt, da ungerne var små, så flittigt, at jeg måtte købe en ny, men den bliver ikke slidt op :-) Jeg har et stativ med saftpose, når det er store mængder. Til de små mængder bruger jeg en si og et klæde.

Pia sagde ...

Saftkogeren blev brugt flittigt, da ungerne var små, så flittigt, at jeg måtte købe en ny, men den bliver ikke slidt op :-) Jeg har et stativ med saftpose, når det er store mængder. Til de små mængder bruger jeg en si og et klæde.