mandag den 14. december 2009

Lørdag i Oberhausen.

I går, lørdag var vi af vore naboer inviteret med til julemarked i Oberhausen, der ligger ca. ½ times kørsel fra den hollandske grænse og jeg skal love for, at vi var kommet til hollandsk julemarked i Tyskland.

Selve julemarkedet ligger i forbindelse med et enormt indkøbscenter Centro, som jeg faktisk lige har fundet ud af er Europas største indkøbs- og fritidscenter. Vi er enige om, at selv om indkøbscentre absolut ikke hører til vore favoritter, så var dette enorme center bestemt et besøg værd en anden gang ☺

Vi var tidligt på farten, da fruen fra naboparret er gangbesværet og rollatorbruger, hun har derfor brug for lidt ekstra plads for at komme rundt. Det gav os på vejen fra parkeringen, der for at det ikke skal være løgn består af 14.000 gratis parkeringspladser, mulighed for at nyde det utroligt smukt pyntede Centro indkøbscenter.

Julemarkedet var fint nok, der var ca. 150 små hytter der indeholdt alt hvad hjertet kunne begære af tysk/østrigsk juleudsmykning, blandt andet inden for løvsavsarbejder, kunstige blomster, rigt dekorerede stearinlys m.v. samt selvfølgelig mad og drikke. Vi plejer som regel hvert år at være af sted til et julemarked, men holder os til de mindre byer og selv om udbuddet er mindre, så passer kemien bedre til os. Vort indkøb plejer at begrænse sig til et par glas Glühwein m. Amaretto og så at gå rundt og se hvad folk finder på at købe ☺ Gårsdagens indkøb var ud over Glühwein, 2 stk. sæbe, et med citron og et andet med melon samt et tysk brød.

På dette julemarked var hovedsproget så absolut hollandsk, inde i selve indkøbscentret var det dog blandet med tysk.

Frokosten blev indtaget på en restaurant på promenaden uden for Centro og det endte med at blive et godt gedigent tysk måltid, hvor der i hver portion var mad til en hel familie. Jeg er ikke helt sikker på, hvad det egentlig var vi fik, jeg tror måske griseskank! Det var solid kost med svær som på en dansk flæskesteg og heldigvis var mine medrejsende ikke de store salatspisere, så den fik jeg lov til at spise alene.

Da vi efter frokosten igen skulle igennem julemarkedet for at komme tilbage til parkeringen var folk vågnet op, det var som jeg husker Jomfru Ane gade om lørdagen i mine unge dage. Man stillede sig med ansigtet i den retning man ville og så blev man bare skubbet frem, der var absolut intet hensyn at spore med hensyn til nabofruen og hendes rollator. Og jeg fatter ikke hvad der får folk til at medbringe deres hunde til et sådan gedemarked, men selvfølgelig så behøver man jo ikke at trave en tur med den 4 benede ven senere på dagen.

8 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Åh ha, efter din samligning med Jomfu Ane Gade forstår jeg hvertfald godt hvad du mener:)
Jeg er heller ikke den store fan af menneskemængder- og slet ikke dem der indeholder stakkels hunde og ulykkelige børn!
Men ellers lyder det til i har haft en dejlig tur. Centeret er godt nok flot med al sin pynt!

Madame sagde ...

Det lyder som en rigtig dejlig oplevelse, Annette!
Men jeg synes, det er synd at tage hunde med sådan et sted - det ser man alt for tit. Kæmpe indkøbscentre er heller ikke min livret, selv om det er praktisk, at man kan købe alt under ét tag.

Ha' en dejlig mandag :-)

Anonym sagde ...

Jeg har det samme lidt ambivalente forhold til den slags gedemarkeder.
Jeg opsøger dem ikke, men bliver jeg slæbt med, så ender det alligevel gerne med, at jeg bliver lidt grebet af det.
Der skal dog ikke være så mange mennesker, som det du beskriver med Jomfru Anegade - så får jeg godt nok en klaustrofobisk følelse :-)
Hilsen Ellen

Conny sagde ...

Kære Annette
Indkøbscenter er heller ikke lige mig, jeg vil helst gå ude på gaden, hvor der er lidt mere luft. .Jeg kan se centre du har besøg er pynter meget smuk.Jeg har heller aldrig kunnet forstå ,hvorfor de stakkel hunde skulle med slæbes med på indkøb.
Kan du have en god mandag

Mette Lykke sagde ...

Hyggelig tur Annette, tak fordi jeg måtte komme med..
Stakkels hunde !

Annette sagde ...

Kære alle, jeg kan se ud af jeres kommentarer at vi er fuldstændig enige.
Enorme indkøbscentre er ikke rare, men selvfølgelig praktiske, hvis man skal i mange forskellige forretninger på en gang. Jeg har en eller anden ide om, at jeg ikke kan få luft når jeg er sådan et sted, men i Centro var det ikke så slemt.
Med hensyn til at slæbe hunden med på indkøb og på steder hvor der er mange mennesker, der kan jeg huske, at min tidligere svigerinde engang sagde, at hvis det eneste tidspunkt man luftede sin hund på var når man var på indkøb, så burde man ikke have hund. Jeg tænkte på hende i lørdags, da jeg så de små 4 benede kræ forsøge at bane sig vej gennem alle de fødder.

Lone sagde ...

Det var dog et gigantisk indkøbscenter, I besøgte. Man kan godt fornemme, der er gjort meget ud af juleudsmykningen.
Jeg holder mig langt væk fra indkøbscentrer. Jeg går "død" sådanne steder. Fisketorvet og Fields har jeg slet ikke haft lyst til at se.

Det er trist, at folk tager deres hunde med, hvor det forventes, der er mange mennesker.
I går stod vi på Kbh.s rådhusplads og lyttede til en støjende koncert. Ved vores fødder stod en stakkels hund og så på os med bedrøvede øjne. Den kunne kun se fødder og lytte til en - for en hund - øredøvende larm. Jeg sagde dog ikke noget til ejerne, selv om jeg havde lyst.

Annette sagde ...

Lone,
Jeg er heller ikke vild med indkøbscentre, de gør et eller andet negativt ved mig, men jeg må indrømme, at dette var et af de bedre, selv om vi kun gik igennem det.
Hvor er det dog trist, at der er nogle mennesker der er så hjerteløse at tage deres hund med til koncert, hvor er det ondt. Jeg forstår godt din lyst til at sige noget, men også, at du ikke gjorde det.