mandag den 21. december 2009

Så stopper produktionen.....

Men det blev egentlig også til mere end forventet.

3 par benvarmere. 2 par til mit dejlige barnebarn, lavet på bestilling af hendes mor. Et par skulle være sorte og de voldte ikke problemer, da der fandtes utallige rester af sort uldgarn i garnkurven, men det andet par skulle være pink med sølv! Nu er garnforretninger ikke noget der findes på ethvert gadehjørne hernede og jeg kunne kun få pink garn uden sølv. En dag da jeg gik rundt i Turnhout kom ideen, sølvbroderigarn det måtte kunne strikkes sammen med pink garn! Og ja, det det lykkedes da også, men det var et pokkers arbejde at dele broderigarnet, foruden jeg havde fået købt for lidt. Jeg håber, at de bliver en lille smule tilfredse med resultatet. Det sidste par benvarmere er til mit lille danske gudbarn.

1 lille babytrøje i lyseblå til mit gudbarns lillebror, der dukker op her i begyndelsen af det nye år, jeg mangler at sy knapper i, men den skal først afleveres i juledagene, så mon ikke nok det nå´s.

1 trøje i lilla til gudbarnet, delene er lige blevet vasket og ligger til tørre inden sammensyning og hækling af kant.

1 par lilla bukser til mig selv! Da jeg i sommer købte hvid hørlærred til gardiner i stuen købte jeg 5 ekstra meter, man ved jo aldrig….. En dag farvede jeg i vildskab de 5 meter hørlærred lilla og nu har jeg et par meget lilla bukser. Sidst jeg havde bukser i den farve var engang i slutningen af 60´erne og de var overstrøede med små blomster, det er disse ikke……..

1 nederdel til barnebarnet. Gad vide hvad de siger til det deroppe i det nordjyske? Det meste af nederdelen består af lilla stof, men en flæse samt et lille indsat stykke imellem delene er fra en gammel Jackpot nederdel, som jeg ikke har kunnet nænne at smide ud.

1 grå trøje til mig selv af garn jeg har haft liggende de sidste 15 – 20 år og ikke har fundet anvendelse for før nu.

17 kommentarer:

Mette Lykke sagde ...

Annette hvor har du været flittig..
Nu er i da vist klar til julen,helt dernede i Holland..
Jeg kan se sneen er kommet til jer, og måske vi får hvid jul.

Anonym sagde ...

Du har da også været en anelse flittig :-)
Og brugt dine rester. Du er noget bedre end mig - jeg har en meget dårlig vane med at købe nyt garn hele tiden...

Hvis I ikke har så mange garnforretninger i Holland, kan jeg anbefale internethandel. Jeg handler en hel del i England/Skotland, men også på www.garn.dk i Danmark.
I England er garnet lidt billigere, så det går lige op med portoen.

Jeg håber, alle dine flotte julegaver bliver godt modtaget :-)
Hilsen Ellen

Bistels Brenneri sagde ...

Hej!! Genbrug er en god ting, jeg gjemmer også med tanke om at det kan bruges igen til måske noget helt andet.Flot nederdel og benvarmere du har lavet.Det bliver de nok glade for.
Nå har vi også fået sne her jeg bor. Det kom 15cm med sne fredag aften. Jeg bor syd øst i landet ved havet i en by der heder Fredrikstad, vi plejer ikke at have så meget sne her. Det passer mig udmerked. Ja, nu skal nok passe på hvad jeg siger. For et par år tilbage havde vi 1/2 m sne i nærmere to mnd...da bliver jeg meget træt af sne...for da er den ikke hvid og lekker lengre, men grå sort.
De brændte mandler må du prøve de bliver ikke så hårde fordi de bliver kogt først og lige til at de knaser når de er ferdige...lekkert.
Jeg får også takke dig for blog kontakt....spennende at læse dine rejsebrev fra Holland. Du får have en Glædelig Jul og et Godt Nytår!! Knus fra Lisbeth :-))

Annette sagde ...

Hej Mette, tak skal du have. Der kommer da lidt fra hånden af og til, men jeg tror at du slår mig med mange længder, når det kommer til at være flittig med håndarbejde.
Jeg hørte den anden dag i radioen at vi ikke skulle få hvid jul i år, men man ved jo aldrig med de vejrprofeter.

Annette sagde ...

Hej Ellen, tak for tipset mht. internethandel af garn, jeg har tidligere tænkt på det, men aldrig fået bestilt.
I de større byer (ca. 200.000 indb) omkring hvor vi bor, findes der 1 garnhandel i hver by og det er ikke altid at udvalget er det mest interessante.
Jeg er en frygtelig til at gemme, så der er som regel altid et eller andet der kan gebruges. Men det hænder at min mand kigger kristisk på mine gemmer og siger, hvis jeg gemmer mere, så er vi nødt til at flytte til noget større, for nu er der ikke plads til mere ☺

Annette sagde ...

Hej Lisbeth, du kan tro at jeg vil prøve din mandelopskrift. Jeg ved ikke om jeg når det inden juleaften, men så i hvert fald i juledagene.
Du har fuldstændig ret i, at sne der får lov til at ligge længe bliver grimt og besværligt. De er ikke flinke til at fjerne sneen hernede og på alle andre veje end lige motorvejene, der er sneen kørt fast og gør vejene meget glatte. Men lige nu er der utrolig smukt udenfor og i morges skinnede solen. Man kan ikke andet end at fyldes med glæde, når det ser sådan ud udenfor ☺
Knus

Conny sagde ...

Hvor har du været flittig, alt det du har lavet og fået brugt op af det du hade lager.Jeg synes nederdelen med flæsen er så sød.

Irene sagde ...

Sikke en masse skønne ting, du har fået lavet!

Bettys blog sagde ...

Hvor er det nogen flotte ting, du har lavet. Du er rigtig kreativ med at genbruge. Det synes jeg er flot. Jeg er sikker på de vil vække glæde hos modtagerne.
Jeg kan se, I har fået en masse sne. Det er noget værre noget, når der ikke bliver fejet og ryddet op.

May Anna sagde ...

Hej Annette
Hu-hej, hvor har du været flittig, og du har sikkert "syet og strikket mange varme tanker" ind i de flotte ting, som du har produceret.Der er nogen, som bliver glade for de fine ting.Dengang i tresserne - flower-power, og hvad det ellers hed, husker jer som den dag i dag. Lilla ble på hovedet og lilla tøj. Pudsigt med de lilla bukser, du har syet, for lige præcis lilla bukser har jeg også fået lyst til. Jeg har det må samme måde med at gemme ting i den gode tro, at det kan bruges til noget. Og det kan det jo, der er masser af muligheder.
Det er nogle rigtig smukke sne-stemningsbilleder, du har taget. Og dit nye banner, jeg siger Wauw, hvor er det flot.

Kan du have en dejlig Jul

Annette sagde ...

Conny, tak skal du have. Nederdelen var bare lige en ide der dukkede op søndag eftermiddag og jeg er lidt spændt på hvad barnebarnet (og hendes mor ☺) siger til den, det er ikke altid vi har samme smag ☺

Annette sagde ...

Irene, tak skal du have.

Annette sagde ...

Betty, ja hvor mærkeligt det end lyder, så tror jeg vi har fået og stadig får mere sne end Danmark i denne omgang. Selv om der plejer at komme en smule sne hvert år, så er det normalt væk i løbet af samme dag, men denne gang bliver det liggende.

Annette sagde ...

Manna, hørlærredet blev farvet med Dylon farver, så det var jo lidt usikkert hvilken nuance der kommer ud af det. Da jeg skulle købe tråd, da havde jeg selvfølgelig glemt at tage en stump stof med, men der lå ruller med tråd i vinterens modefarver (i henhold til skiltet) og jeg mente, at en af dem ville passe så nogenlunde. Da jeg kom hjem viste det sig, at stof og tråd var nøjagtig samme farve, så for en gangs skyld har jeg rent tilfældigt bukser i vinterens modefarve ☺
Åh ja, jeg husker også så godt den lilla ble og de lilla bukser og flower power tiden, men denne gang tror jeg at jeg glemmer den lilla ble ☺
Også en rigtig god jul til dig.

Madame sagde ...

Sikke nogle skønne ting du har lavet! Jeg var slet ikke klar over, at du er så god til håndarbejde - det må være rigtig hyggeligt at sidde med!
Rigtig god jul!

Annette sagde ...

Madame, nu rødmer jeg.... ☺
Jeg arbejdede i mange år i vagt (dag, nat, weekends, jul, pinse og påske) og når aviserne og den gode bog var læst, så skulle hænderne jo beskæftiges med et eller andet.
Men qva mange arbejdstimer de seneste år, så er der ikke blevet brugt megen tid på håndarbejde og syning, men det hænder at lysten af og til vågner op igen ☺
Også en rigtig god jul til jer.

Kisser sagde ...

Sikke mange skønne ting du har produceret.
Modtagerne kan da kun blive glade.