torsdag den 21. januar 2010

Dagen i dag

Hernede sydpå er sneen væk overalt, pånær nogle enkelte gråsorte klatter hist og pist.
Oppe nordpå - hvor jeg har været i dag - er der lidt mere tilbage af sneen, ikke meget men en smule ligger der imellem træerne og rundt på markerne.

Jeg læste i dag, at vor justitsminister Stefaan De Clerck har udlejet 500 fængselsceller i Tilburg!
Det er den belgiske stat der har lejet cellerne pga. overfyldte belgiske fængsler og indtil nu har man i Belgien fundet 408 personer, som skal udstå deres straf i Holland. Der stod yderligere i artikelen, at det så vidt vides er første gang nogensinde af et land havde lejet fængselsceller i et andet land.

Dagens billeder!
Jeg kunne ikke lade være med at fotografere, da jeg i dag kom forbi en "papirgenbrugsfabrik" og så alle disse farver igennem hegnet.

22 kommentarer:

Bistels Brenneri sagde ...

Hej!! Her i Norge bliver fangene sat på glatt celle opp til 5 døgn på grund af overfylte fengsler. Godt man ikke er en lovlydig borger.
Morsomme billeder du har taget.
Ha det godt.
knus fra Lisbeth :-))

Mette Lykke sagde ...

Det er spændende billeder, jeg hele tiden og tænkte på hvor er de taget henne..
Det er da godt i har plads i cellerne..Og ikke fylder dem selv..

Madame sagde ...

Det er jo ren kunst, du har lavet med de billeder, Annette - sjovt og meget fascinerende!

Og det er en glædelig nyhed, at I ikke har kriminelle nok til at fylde i de hollandske fængsler ;-)

Ha' en dejlig fredag, varme klem!

Nille sagde ...

Den har jeg læst en del om den fængselssag - for nogle uger siden læste jeg, at de ikke kunne finde nok, der ville overflyttes. Så undrer jeg mig en anelse... for hvis man sidder i fængsel skal man så også have den luksus at kunne vælge?

Men selvfølgelig er det jo et problem, hvis det er wallonnere. De sender sikkert kun flamske op til Jer!

Her har vi jo rigeligt at fylde fængslerne med - nu har de lige fundet endnu en seriemorder; det er ved at blive en belgisk specialitet, synes jeg!

Tina - omme i London sagde ...

GULP - sikken da en import! Mht papiret, saa kan man godt se det lige har vaeret jul! :)

Tina Liel sagde ...

Hvor er billederne fascinerende!!!! Det var da noget - men ikke dårligt at der er jeg der kan leje ud og ikke omvendt ;-) KNUS

Conny sagde ...

Kære Annette
De billeder ligner helt kunstværker.Man må da håbe Belgien betaler godt, når i skal huse deres forbrydere,man skulle tro, at i var mere lovlydige i Holland, når i har tomme fængler.
Kan du have en god weekend

Bettys blog sagde ...

Det er interessante billeder - sådan lidt kunstagtige. Er folk mere lovlydige i Holland?? Der er overskud af pladser? Pudsig ting at leje ud, men hvorfor ikke?

Anonym sagde ...

Det var en helt ny måde at tolke den med det grænseløse Europa på :-)
Men jeg siger som de andre, at det må da opfattes positivt, at I ikke selv kan fylde jeres fængsler op.

Dine billeder af det kasserede papir er ret fængslende ;-)

Annette sagde ...

Hej Lisbeth, ja det har du fuldstændig ret i, godt at man ikke skal sidde der, huha.
Din lampekollektion er utrolig flot.
Du må også have det rigtig godt.
Knus her sydfra.

Annette sagde ...

Hej Mette, billederne er såmænd taget igennem hegnet på en papirgenbrugsplads, tror jeg det må hedde på dansk. Jeg tror nok, at personalet betragtede mig som lettere forstyrret, da jeg for rundt og tog billeder af det gamle papir, men jeg kunne bare ikke lade være ☺
Nu må du endelig ikke tro at Holland er fyldt med lovlydige borgere ☺ ☺

Annette sagde ...

Madame, tak skal du have. Jeg ville ikke spørge, om jeg måtte fotografere det gamle papir/tøj, for jeg havde ligesom på fornemmelsen, at personalet ikke så med helt samme romantiske øjne på det som jeg gjorde.
En rigtig dejlig weekend til dig sammen med dit smukke barnebarn.
Knus

Annette sagde ...

Nille, vi er fuldstændig enige.
For søren man har begået noget kriminelt og skal i fængsel, om det så er i Grønland eller Australien. Jeg fatter ofte ikke den verden vi lever i, men kan levende forestille mig, at de indsatte har stået i kø, for at skulle afsone deres dom heroppe ☺
Ja, desværre er det jo sket nogle gange indenfor de seneste år at Belgien har været fremme i pressen pga. de frygtelige sager. Hvorfor lige Belgien? Jeg forstår det ikke, måske fordi mit syn på dit land er lidt farvet?

Annette sagde ...

Tina, ja der er en hel del ting jeg hellere ville importere fra Belgien, så som øl, chokolade, mad osv. osv. ☺

Annette sagde ...

Conny, ja det håber jeg også. Men nu må du endelig ikke tro, at Holland er fyldt med ene lovlydige borgere ☺
Hvis det kommer til at vi måske har mindre kriminelle, så vil jeg nærmere tro, at det skyldes, at det ikke er lykkedes politiet at fange dem vi har løbende rundt. Nej, for at være helt ærlig, så kender jeg ikke grunden til at vi har overskud af tomme celler her hos os. Også en rigtig god weekend til dig.

Annette sagde ...

Betty, jeg havde på fornemmelsen, at det nok kun var mig, der kunne se romatikken i alt det gamle papir/stof, de ansatte kiggede på mig og har sikkert ment, at jeg nok ikke var helt normal ☺
Jeg tænkte, at jeg nok hellere måtte fordybe mig lidt i det med de tomme fængselsceller og det viser sig, at der er noget om at vi er blevet mere lovlydige her, stik mod hvad jeg havde forventet. Siden 2005 er antallet af fanger dalet med 3.000! Utroligt.

Annette sagde ...

Ellen, du har ret, der er nu heller ikke megen grænse imellem vore 2 lande, nogle steder ser man kun på vejskiltene, at man har skiftet land :-)
Indtil for få øjeblikke siden troede jeg ikke at vi havde fået mindre fanger her, men jo det har vi, så det må siges at være en utrolig positiv tendens. Hvis altså ikke det skyldes at man bare ikke kan fange/finde de kriminelle.

Annette sagde ...

Tina, helt nede i varmen ☺
Du var smuttet i rækkefølgen, undskyld ☺
Du har fuldstændig ret, eller måske er det belgiske politi bedre til at fange deres kriminelle end det hollandske ☺ ☺
Osgå knus til dig.

Karin Grøn sagde ...

Spændende fotos og dejlige farver. Sjovt når man får øje på sådan noget. Underligt at man ikke selv har brug for sine fængselsceller i Holland. I må have en meget lempelig lovgivning. Der ligger forresten en hilsen til dig på min blog

Rosemary and thyme sagde ...

Herlige bilder du viser!
Det må da være maaange fengselsceller i Holland, siden de kan leie dem ut, eller så er der veldig lite kriminelle der!
Ha en super dag!
Klem Tove

Annette sagde ...

Karin, jeg haster til at se hvad du har til mig på din blog.
Ja, det er underligt at "vi" ikke selv skal bruge fængselscellerne. Jeg synes jo ellers vi hører om nok kriminalitet hernede.

Annette sagde ...

Tove, jeg tror bestemt ikke, at vi har mindre kriminelle ☺ Vi har hver uge i vor lille ugeavis et indlæg fra det lokale politi og da vi bor i en lille landsby, tænker jeg tit på at det er utroligt så megen kriminalitet der finder sted i så lille en by.
Også en super dag til dig.
Knus