onsdag den 20. januar 2010

Loppemarked.

Nu ved jeg det, endelig har jeg fundet en grund til at gå på loppemarked!

Tidligere har jeg haft en lille smule svært ved at forsvare, at jeg synes det var en fantastisk ide at vi lod turen gå omkring et loppemarked. Det har været svært at få husbonden overbevist om, at det kan være vældig dejligt bare at gå rundt og kigge og at et pludselig behov for at eje en eller anden skat let kan opstå, uden at være planlagt.

Jeg vil have mig et gammeldags syskrin af træ!

Jeg så et på julemarked i Oberhausen, men det var for kolossalt og uhåndterligt, næste gang jeg blev pirret var hos nytårsaftens værtspar, som havde et fantastisk flot syskrin stående på gulvet (købt på loppemarked).

Min mor havde hele min barndom et syskrin af træ og min mormor havde et sybord med flotte udskæringer. Jeg overtog senere mormors sybord, det var vidunderligt da der kunne være oceaner af ”ting” deri, uden at overblikket forsvandt. Det var endda så praktisk, at jeg i de 14 dage der gik fra alle mine møbler var flyttet til Holland til jeg selv fulgte efter, brugte det som arbejds- og spisebord, da min datter skulle overtage det og det derfor ikke skulle med herned.

Siden da har alt mit sygrej været i gamle metaldåser og det skal være slut nu. Jagten skal indgå på et gammeldags syskrin og første step er Loppemarked (Vlooienmarkt) i Goirle 24 januar og da det jo ikke er sikkert, at jeg finder syskrinet på det første loppemarked, så vil der være rig mulighed for at besøge adskillige i løbet af 2010 ☺

(Selv om det hele ser lidt stribet ud, så måtte solens stråler med).

Det næste problem, som jeg ikke helt har tacklet endnu er, hvad jeg skal finde på for at beholde alle mine gamle metaldåser, dem kan jeg bare ikke smide ud. En enkelt stod altid i min mormors køkkenskab med bolsjer, 2 andre brugte min moster til at opbevare ting i, en enkelt brugte min mor til nåle, en lille tobaksdåse stammer fra en af mine søde og rare tidligere chefer osv. osv. Nej de kan altså ikke smides ud.

10 kommentarer:

MissMuffin sagde ...

Der er altid en grund til at gå på loppemarked, haha:)
Jeg elsker også gamle dåser og du har bar en virkeligt flot samling!
Jeg tror faktisk, at jeg har sån et lille gammeldags syskrin- det ligner sån en lille gammeldags skammel med låg, der er betrukket med stof- kan det passe?

May Anna sagde ...

Hej Annette
Hvor er de fine dine blikdåser og fyldt af minder om både din mor og mormor. Selvfølgelig skal de ikke smides ud. Desværre har jeg ikke noget fra min mormor, hvilket nok hænger sammen med at børneflokken var stor, og der var mange til at dele boet.
Jeg har også mange- rigtig mange gamle dåser, som står stablet i skabene, dog er her altid to fremme, og når jeg synes, skiftes de ud.
Annette, du må da have din mormors bolsje dåse i køkkenskabet med et eller andet i.
Jeg har min mors gamle sytræskrin fremme - at det har været min mors er lidt underligt, da hun aldrig syede, reparerede tøj eller lavede håndarbejde.
Det bliver spændende, om du finder et syskrin.

En god onsdag til dig

Irene sagde ...

En fin samling gamle dåser du har. De kan sagtens anvendes til at gemme diverse småting i, når nu du får dit syskrin:-)
Jeg er også på jagt efter et syskrin, men har endnu ikke fundet det helt rigtige endnu, så mine sysager bliver også bare opbevaret i æsker.

Mia Folkmann sagde ...

Jeg har også en masse fine dåser med smukke motiver, og i mit gamle køkken stillede jeg dem op foroven på køkkenskabene, så man rigtigt kunne se dem. Meget pynteligt... :-)

Conny sagde ...

kære Annette
Det bliver spændende, at se om du finder et syskrin, jeg burde også skifte midt sybord ud med et syskrin, da det fylder for meget .Jeg kan godt se du får et problem, for man smider ikke skønne gamle blikdåser væk.
Kan du have en dejlig torsdag.

Anonym sagde ...

Søg, og du skal finde :-)

Jeg håber egentlig ikke for dig, at du finder dit syskrin de første par gange, du besøger et Vlooienmarkt (meget lig Fleemarket, men nu skal jeg nok lægge sprogentusiasten i seng).

Du er nemlig nødt til at have en undskyldning en rum tid fremover, men jeg håber selvfølgelig, at du på et tidspunkt finder lige præcis, hvad du var ude efter.

God jagt :-D

Sol sagde ...

Hej Annette,

Jeg samler også på gamle dåser, og kan specielt godt lide dem, når de kommer fra forskellige franske regioner, meget gerne med lokale specialiteter.

Af og til kommer der nye kager i. Eller jeg transporterer dims, der skal til Danmark uden at gå i stykker. Eller ungerne sorterer perler og hønseringer i farver.

Jeg vil næsten gå så vidt som til at sige, at en samling af dåser er nødvendigt af alle disse grunde og sikkert mange flere.

Loppemarkederne har jeg indstillet lidt, jeg er nødt til at overvåge mine små pilfingre lidt for meget, og så får jeg ikke selv set noget. Min mand forstår forresten heller ikke det langsommeligt behagelige tempeo et loppemarked bør afvikles i, og det er ikke det samme i halvgalop.

I vores landsby - som i alle andre landsbyer i regionen og sikkert hele Frankrig - er der et årligt brocante, så vi af og til har deltaget i. Måske er der også den slags andre steder.

Mange hilsner
Solveig, Champagne

Madame sagde ...

Uh, det lyder vel nok spændende, Annette - det bliver en frydefuld jagt, er jeg sikker på. Min mor har efterladt sig et sybord med en masse rum i, men jeg har ikke plads til det, og det er med sorg, at netop det må ende på et loppemarked. Man skal nok bare være glad for at andre får glæde af det, man ikke selv kan bruge eller har plads til.
Ha' en dejlig torsdag, klem :)

Tina Liel sagde ...

Se det var jo smart at finde på en rigtig god grund til at gå på loppemarked! De dåser må du passe godt på. Så dejligt at holde noget i hånden der er gammelt og kende historien bag! KNUS

Annette sagde ...

Kære alle,
Tusinde tak for jeres søde kommentarer, jeg når desværre ikke at svare jer enkeltvis, jeg håber I tilgiver.
Jeg er lige nået hjem og skal lige nå at lave et indlæg med noget sjovt, som jeg så i dag.
I morgen tidligt ringer vækkeuret 04:45 og det er altså utroligt tidligt for en person i min høje alder.
Igen tusinde tak.
Kærlig hilsen
Annette