søndag den 3. januar 2010

Nytårsaften.....

Jeg faldt i søvn på sofaen først på aftenen i går aftes, det varede max. 10 minutter, men alligevel så hævner det sig. Jeg ville ønske, at jeg tilhørte den kategori af mennesker der kan tage en powernap på 5 minutter og alligevel være i stand til at falde i søvn ved sengetid. Men det gør jeg ikke, har aldrig gjort det, så derfor bliver disse sene nattetimer brugt på at læse og skrive blogs.

Vi havde en dejlig stille og rolig nytårsaften, som vi fejrede sammen med 2 hold venner. Maden var helt vidunderlig, værtinden kaldte det en urhollandsk menu og jeg vil gå så langt som til at skrive, at det er den bedste hollandske gæstemenu jeg nogensinde har fået.

Forret: Hjemmelavet tærte med indhold af fennikel, hakket kød og kartofler. Dertil forskellige spirer og friske kirsebær.
Hovedret: Mørbrad med forskellige svampe, friske ærter og gulerødder, løgkompot, salat, kartoffelrösti og champignonsauce.
Desserten: Is med flødeskum, det må de andre gerne få for mig, men til gengæld var der også kvark som smagte himmelsk med varm kirsebærsovs ovenpå ☺

Værtsparret bor på 3 sal og havde fri udsigt til midnattens fyrværkeri.
Det er fuldstændig vanvittigt, men der er i Holland solgt for 68 mill. € fyrværkeri i år og dertil kommer hvad der er købt i Belgien og Tyskland og det er ikke små mængder det drejer sig om. Der er strenge regler for afskydning af fyrværkeri, der må først begyndes kl. 10 om formiddagen nytårsaftensdag og da det er meget begrænset hvad vi har hørt af fyrværkeri både inden og efter nytårsaftensdag, så efterleves forbuddet åbenbart. Selve nytårsaften var der mange smukke raketter og meget få af dem der larmer meget.
Men ikke desto mindre 68 mill €, kom lige her og sig finanskrise/kreditkrise en gang til.

4 kommentarer:

Per Teilmann sagde ...

Ja det er fuldstændig vanvittigt, hvad der bruges på nytårskrudt - også i Danmark !!
Godt nytår :-)
Per

Conny sagde ...

Kære Annette
Værtinden må være meget dyktig til, at lave mad men den spændende menu i har fået.Her er det også helt vanvittig, hvad der bliver brugt på fyrværkeri, så er det svært at få øje krisen.

Annette sagde ...

Per, tak i lige måde.

Annette sagde ...

Conny, sjovt nok så var det værten der stod for maden og værtinden der gik til hånde. Og de havde begge gjort det utrolig flot, jeg var meget imponeret ☺