torsdag den 16. december 2010

Afsked med en kær ven…..

I aftes sent læste jeg om et par, der desværre havde måttet tage afsked med deres dejlige og smukke hund, som de havde haft gennem 12 år. Jeg kender ikke hunden eller dens ejere personligt, men jeg ved hvor frygtelig ondt det gør, at tage afsked med et kært og elsket firbenet familiemedlem.

kIKi og mor1

Kiki og mor.

Jeg har længe haft et muligt indlæg liggende blandt mine dokumenter, det handler om min store kærlighed til cairnterrieren Kiki, som vi havde gennem 13 år. Jeg elskede den hund og det var intet mindre end frygteligt, da vi måtte sige farvel til den. Selv om afskeden foregik i januar 2000, så presser tårerne sig stadig på, når jeg tænker på Kiki.

kikifieann

Goddag, hvad mon du er for en størrelse?
Kiki stifter bekendtskab med min datters 8 uger gamle cairnterrier Fie i Juli 1998.

Den sidste weekend før den uundgåelige dag, fotograferede jeg Kiki og Fie, der var på ferie hos os, det meste af dagen og det tog ca. ½ år før jeg var i stand til at se billederne, det gjorde så ondt og det bliver det ved med ☺.

vov1

Kiki og Fie

Jeg håber alt det bedste for parret, der har mistet deres kære ven. Jeg er overbevist om, at den smukke hund har haft et dejligt hundeliv hos jer.

16 kommentarer:

Rejen sagde ...

Åh ja det gør så ondt at miste en kær følgesvend som man har haft i mange år..Hun ser også dejlig ud din Kiki...Knus til dig...:-D

Annette sagde ...

Annemarie, er det ikke utroligt, at man kan være så fjollet. Men du godeste, hvor jeg dog stadig savner den lille hund. Hver gang vi er i Danmark, så tuder jeg næsten mere over at skulle sige farvel til min datters hund Fie, der nu er en ældre agtværdig dame på 12, end når jeg skal sige farvel til resten af familien ☺ ☺ ☺.
Knus tilbage til dig fra et regnfyldt Noord Brabant (og jeg, som havde regnet med, at de sidste julegaver skulle købes i dag ☺)

Bettys blog sagde ...

Vi bliver så glade for de firebenede familiemedlemmer. Den ser også rigtig sød ud, din hund. Jeg tænker også tit på den glæde, jeg havde, da jeg havde Bugsy (engelsk bulldog)Alligevel skal jeg nok ikke have en ny hund. Nu er der gået mere end et år, og jeg har vænnet mig til at være uafhængig.
Sikke en slem forkølelse, du har haft. Godt, det går bedre.

Inge sagde ...

Du har ret man knytter sig jo voldsomt til de kære 4-benede, selv om det er dyr.. Jeg kan ski godt huske da min skønne schæfer tæve måtte aflives. Efter 13 år med hende i huset var det godt nok tomt.
Knus og en god dag til dig.

Michael Seeger Hanmann sagde ...

Man får en så nært forhold til kæledyr Annette, og det gør rigtigt ondt at tage afsked med dem, der er ikke andet at gøre end at tage en masse billeder og så mindes dem når melankolien presser sig på.
God aften og varme klem herfra.

Annette sagde ...

Betty, nu ved jeg hvem hunden i højre side af din blog er.
Du har fuldstændig ret, man vænner sig til ikke at være afhængig, til at lukke døren og tage afsted, når man har lyst.
Af og til har vi emnet en lille kat fra dyreasylet oppe og vende, men gennem de sidste 8 år er det blevet ved snakken, så vi får se om det forbliver der.
Jo tak, heldigvis er jeg fit for fight igen.
En god aften til dig.

Annette sagde ...

Inge, ja for søren, hvor man dog mangler dem efter man har måttet sige farvel. Det er hårdt, men heldigvis læger tiden alle sår (sådan da).
Knus og en rigtig god aften til dig.

Annette sagde ...

Michael, nej du har ret. Der er ikke ret meget andet at gøre, end at mindes alle de dejlige oplevelser og timer man har haft med et husdyr.
Har I husdyr nu?
Klem og en rigtig god aften til dig.

Kisser sagde ...

Åh ja, det er slemt.
Sorg og savn tager sin tid, og det er helt sin egen herre.
Jeg har sagt farvel til 3 hunde.
Ha en god aften.
Knus

Salix sagde ...

Ja, desværre må vi jo sige farvel nogle gange, hvis vi holder hund eller kat. Vores westie, Olsen blev kørt over af murerens pick-up truck, da vi byggede hus, og jeg stod og så på. Bare skrækkeligt, og jeg genoplever det ofte, selv om indkørslen har ændret udseende siden da.
Nu har vores shæfer, Duke en "ny" westie "bror" Hansen, og de er de bedste venner.
Lene

Annette's space sagde ...

Det gør da mindst lige ondt at miste et elsket kæledyr som et nært familiemedlem. Jeg har snortudet over hver eneste marsvin eller kat eller hund....og nogle af dem savner jeg den dag i dag :-))

Annette sagde ...

Kisser, smukkere kan det ikke siges.
Knus og en rigtig god weekend til dig og Black.

Annette sagde ...

Lene, det må have været frygteligt at være vidne til, jeg kan godt sætte mig ind i, at du bliver ved med at genopleve det, til trods for ny indkørsel og ny westie.
Da vi i sin tid købte Kiki, var vi i tvivl om det skulle være en westie eller en cairnterrier, den eneste grund til at det blev en cairn var, at den kunne vi få før westien.
Det må være et herligt syn schæferen og westien hygge sig med hinanden ☺.
En rigtig god weekend til dig.

Annette sagde ...

Annette, du forstår mig! Tusinde tak skal du have. Jeg har meget svært ved at acceptere, når folk siger, det er da bare en hund, kat eller marsvin.... For mig er det et elsket familiemedlem, der bare har 4 ben i stedet for 2. Men sådan er vi jo så forskellige.
Knus og en rigtig god weekend til dig.

Gitte sagde ...

Ja, det gør ondt at miste en vovse. Vi har indtil videre sagt farvel til 3 stk., og lige nu har vi så 2 dejlige: en labradorblanding og en stor mastiffblanding. Jeg kunne slet ikke tænke mig at være uden hund, men omvendt savner jeg også at kunne være lidt mere spontan, nu hvor børnene er fløjet fra reden..... man guderne skal vide at det er svært at sige farvel....

Annette sagde ...

Gitte, du rammer præcis emnet, der ofte er oppe at vende her hos os. Savnet af et husdyr vejet op mod muligheden for at være spontan og bare lukke døren at tage afsted, når man har lyst.
Indtil videre er det kun blevet ved snakken om et husdyr og om det nogensinde bliver til mere, det må tiden vise.
Jeg kan forestille mig, at der er liv og glade dage hos dig med de 2 fyre/damer i huset.
En rigtig god søndag til dig.