tirsdag den 14. december 2010

Jubiiih, nul huller.

 

galbiati_tandheelkundige_behandelunits_7

Vi har den helt ekstreme luksus, at vore tandlæge har aftenåbent og vi havde en ”familietid” til kl. 19. Det er helt utroligt, at han gider og han gad endda længere i dag, for efter os kom der 2 hold kunder.

Jeg tror, at det er lige så usædvanligt her, som i Danmark at en tandlæge har åbent så længe og jeg spurgte ham engang, hvor lang tid han egentlig havde åbent om aftenen og svaret var, så længe der er kunder.

Inderst inde er jeg en lille bitte smule bange for at gå til tandlæge. Eller rettere bange for, at det de nu finder på mine bisser skal udsættes for, det gør ondt. Men heldigvis var der nul huller og selv om hans form for tandrensning er en smule lidt hårdhændet, så heller det end alt det andet som han nu kan finde på☺.

12 kommentarer:

Pia sagde ...

Aftenåbning kunne jeg også godt af og til ønske mig her i DK Ind imellem koster det nogle fri/ferietimer. Egentlig har jeg lidt ondt af alle de mennesker der skal arbejde, på det der i mine øjne er umenneskelige arbejdstider, hvis man skal have et familieliv til at fungere og er derfor imod aften og weekendåbning alle steder. Så jeg er lidt dobbeltmoralsk ☺

Der var også nogle år jeg var hunderæd for at gå til tandlæge. Som teenager havde jeg en grim oplevelse hos skoletandlægen, som forlængst burde være gået på pension. Det betød at jeg efterfølgende fik hjertebanken og blev frygtelig nervøs, når bare jeg så tandlægetiden opført i min kalender. Den skræk er jeg heldigvis kommet ud af for mange år siden, takket være en sød og forstående tandlæge. Ikke fordi jeg nyder tandlægebesøg, men det gør mig ikke noget mere.

Lotte Glensnov sagde ...

Kære dejlige Annette udi det hollandske :0)
Her trækkes på metalsmilet og tanken tænkes - "Jamen Annette sender da bare sine bisser op til Lotte i Danmark, så tager hun slæbet"...ha ha ha.
Ja hos mig hjælper det ikke med tandlægeskræk - havde jeg haft det, var jeg aldrig gået med til den omgang jeg er i gang med - men det ved du jo alt om.
Jeg vil dog lige skrive, at bare én dårlig oplevelse ved tandlægen kan sætte sine frygtelige spor fremadrettet - nogle burde slet ikke være tandlæge - men hvor er det fantastisk, at jeres "gider" holde aftenåbent! Jeg kunne godt forestille mig, det var lidt "hyggeligt" ala ikke så meget stress og jag!
Well det var mit lille nattekvæk heroppe fra kulden - nu, hvor jeg så småt er vendt tilbage i blogland.
Sender et stort knus og kram til dig!

Annette's space sagde ...

O nuller....så flot, og her har jeg lyst til at skrive en længere beretning om tandlægeskræk, uansvarlige børnetandlæger tilbage i 60'erne og en hel masse andet om tænder....men er simpelthen for træt. Så bare: DYYYGTIG, herfra....Knus

Lone sagde ...

Det var flot, Annette :-)
Jeg var også stolt af at have nul huller for et par måneder siden.
Jeg kan godt lide, når tandlægen bearbejder tænderne grundigt under tandrensningen. Jeg skiftede min gamle tandlæge ud for et par år siden, fordi han sløsede med tandrensningen.

Det er utroligt, at jeres tandlæge har aftenåbent. Men tandlæger er altså også rigtig, rigtig glade for penge :))

Rejen sagde ...

Hvor dejligt for dig, både med nul huller og så aftenåbent, det kunne jeg også, jeg skal bruge bruge flextid på tanlægebesøg...Og udover penge er det jo ærgeligt at bruge flextid på sådant noget....;-D

Annette sagde ...

Pia, vores tandlæge ejer selv klinikken og bestemmer selv, hvornår han vil holde åbent. Jeg har ikke så ondt af ham, men ellers har du fuldstændig ret i, hvad du skriver mht. åbningstider.
Min mor var som ung klinikassistent hos en tandlæge og det gjorde, at jeg begyndte at gå til tandlæge som meget ung (hos den tandlæge min mor havde arbejdet hos). Selvfølgelig var det ikke tidligt i forhold til børn i dag, men dengang i 50´erne ude på landet, var det meget tidligt. Som årene gik blev tandlægen mere og mere glad for flasken og kunderne forsvandt, men vi holdt ved og jeg kan huske engang han havde fundet ud af, at jeg sørme havde 9 huller!
Først i 70´erne gik han endelig på pension og jeg fik en anden tandlæge, siden da har jeg kun haft problemer en enkelt gang og sjældent huller. Men alligevel sidder angsten i mig, hver gang vi nærmer os datoen ☺.

Annette sagde ...

Lotte, godt at høre fra dig igen.
Jeg ved det godt, jeg ved det godt..... Det er latterligt, at jeg er bange for tandlæger, når jeg tænker på alle de problemer, du må slås med. Jeg synes, at du er så sej, at du stadig er glad for at gå til tandlæge.... meeeen på den anden side set, er der noget alternativ?
Du har ret, ud over at det er smart, at man kan komme om aftenen og ikke skal tage fri, så er der absolut ingen stress, det er lidt mere som at komme på kaffevisit, bare uden kaffe. Fra Danmark kendte jeg ikke til "familietandlægebesøget", men det har husbond altid brugt og det er lidt hyggeligt og gør, at det hele som regel ender i grin (for dem der nu ikke ligger med åben mund).
Du får et stort morgen, nåååh ja, formiddagskram tilbage ☺

Annette sagde ...

Annette, jeg håber, at du har fået sovet godt og er frisk og klar til en ny dag i vores dejlige verden ☺.
Jeg ved det, jeg skal skamme mig, jeg har ikke haft enormt store problemer med bisserne (lidt tilbage i 60´erne) og heller ikke tandlæger. Jeg har ikke noget at være bange for, men alligevel......
Knus til dig.

Annette sagde ...

Lone, vi er enige, jeg kan også godt lide, at man kan mærke, at der er blevet foretaget en ordentlig rensning af mine tænder. Og det er jo kun få minutter, det hele drejer sig om ☺ ☺.

Jeg tror, at vores hyggelige tandlæge må være ekstra rigtig glad for penge, han er netop startet på en ekstra uddannelse, der vil øge hans indtjening enormt. Til et spørgsmål, om han så stopper som almindelig tandlæge, var svaret nej, nej det bliver bare sådan lidt hobby ☺.

Da jeg flyttede herned, spekulerede jeg mere over at skulle skifte tandlæge end over at skulle skifte læge. Men begge tandlæger jeg har gået hos, har været utroligt søde og rare og da vi hos denne kommer udenfor "normal arbejdstid" og har "familietid" så er det faktisk rigtig hyggeligt og lidt mere privat, end jeg normalt har været vant til.

Annette sagde ...

Annemarie, det er da utroligt, er du virkelig nødt til at bruge flextid. Du har fuldstændig ret, jeg kunne sagtens finde 1000 ting, som jeg hellere ville bruge flextiden på end netop lige tandlægebesøg.

Hvorfor vores tandlæge gider at holde åbent om aftenen ved jeg egentlig ikke. Jeg ved at han har familie og 2 små yndige piger og ikke bor her i byen, så egentlig skulle man synes at der var skønnere ting at bruge aftenerne på. Men det er mit indtryk, at han hygger sig med sit job.

Inge sagde ...

Mor mor han borede slet ikke.. ;-) kan du huske den reklame.. Det lyder virkelig som super service at have aftenåbent.. det er der vist nok også nogle få tandlæger her i landet der er begyndt på, desværre ikke min tandlæge..
Hav en skøn dag og knus til dig.

Annette sagde ...

Inge, jo da og jeg følte mig ligesådan. Var det ikke en reklame for tandpasta?
Knus og en skøn aften til dig.