lørdag den 29. august 2009

Anne´s dessert med modifikation.

Det kan til tider være lidt af en blandet fornøjelse at bruge en mad- eller bageopskrift fra et land og lave maden i et andet land ☺

Jeg har en dessertopskrift som jeg har lavet et utal af gange i Danmark, den er utrolig nem og kan laves på forhånd og den har jeg besluttet at morgendagens gæster skal udsættes for. Men der er bare lige det lille problem, at desserten blandt andet indeholder 150 gr. knuste makroner og min beholdning af importerede makroner er sluppet op.

En tur til et par af Brabant´s største byer viste, at de stadig ikke har udvidet assortimentet til også at opfatte makroner, så jeg var tæt på at opgive og finde på noget andet til dessert.

Men på vej hjem tænkte jeg, hvor svært kan det dog være? Med adgang til internettet er jo næsten al information inden for rækkevidde og ganske rigtigt, der var et utal af makronopskrifter lige til at gå i gang med. På en af opskrifterne stod endda, at den var god for udenlandsdanskere som ikke kunne få makroner ☺

Nu står makronerne så og "blomstrer" på køkkenbordet, de hverken smager eller ligner makroner. De smager nærmest som kokosmakroner uden kokos og jeg ved ikke rigtig hvad de egentlig ligner.

Vi får se hvordan resultatet bliver i morgen når de er blevet knust og blandet med chokolade, piskefløde (som i øvrigt indeholder sukker hernede) og vanillekvark, det kan godt være at Anne´s dessert får en ny dimension ☺

7 kommentarer:

Nille sagde ...

Jeg kender problemet Annette! Men i Belgien kan man finde noget, der nærmest ligner til forveksling i de italienske forretninger eller i italiensk afdeling af supermarkedet - det har I måske også i Holland?

De er lidt hårdere udenpå - men indeni er de som de danske!

Rasmine sagde ...

Er det ikke ret logisk, at makronerne smager som kokosmakroner uden kokos ;-)

Mette Lykke sagde ...

De ser da gode ud dine makroner, og jeg er sikker på det bliver en lækker dansk dessert.
Jeg har aldrig tænkt over at makroner er så danske at de ikke kan fås i udlandet..
I Italien har de små makroner der smager af mandel, de er ret skønne..

Anonym sagde ...

Det kan godt være ret besværligt at være udenlandsdansker, hvis man vil beholde sine danske traditioner og opskrifter.

Charlotte savner mange ting i England, og det er så begrænset, hvad man må have med derover, når man flyver.
Men når vi har bilen med, bliver der smuglet i stor stil, men sig det ikke til nogen :-)
Hun har dog fundet en internetside, hvorigennem hun kan bestille danske specialiteter til levering i udlandet - det må vel også gælde Holland?
Den hedder www.hjemve.dk

Jeg venter spændt på at høre om resultatet af dine makronanstrengelser...
Hilsen Ellen

Grønlandsposten sagde ...

Ja, man lærer at blive kreativ! Her er problemet mest forsyningssikkerhed forstået på den måde, at man aldrig kan være helt sikker på at kunne få lige netop det, man skal bruge. Makroner er dog som regel til at få, brugte f.eks. nogle i går, da der var lagkage på programmet!

Håber desserten smager :-)

Madame sagde ...

Jeg er spændt på, hvordan din dessert blev, Annette, men jeg gætter på, at den blev rigtig fin.
Jeg har kun prøvet at lave kokosmakroner selv - og det er i hvert fald nemt og lækkert :-)

Annette sagde ...

Kære alle,
Tusinde tak for jeres kommentarer og support. Jeg er sikker på, at det hjalp for det hele endte godt, desserten blev rost og smagte som om den var lavet med danske makroner ☺ ☺
Knus