søndag den 16. august 2009

Det var en lørdag aften.....

I går aftes holdt vi forsinket fødselsdags middag for vore hollandske børn og deres kærester.

Tidligere foregik fødselsdagsmiddagene selvfølgelig herhjemme og husmoderen ☺ stod i køkkenet en hel dag for at lave mad der passede til alles smag – en er vegetar (hvor fanatisk afhænger lidt af menuen), en spiser ikke grøntsager - kun kød, en anden spiser helst hollandsk mad (og der må ikke være skygge af fedt på kødet) og den sidste person spiser hvad der bliver sat foran ham (han elsker danske frikadeller). Dette indebar altid, at der skulle forberedes 4 – 5 forskellige hovedretter plus desserter og for et par år siden besluttede vi (vistnok mest på foranledning af husmoderen), at nu skulle det være slut vi inviterer dem ud for at spise.

Hvor vi plejer at spise afhænger lidt af hvad vi nu synes er mest praktisk og da det er let for os at tage toget til deres hjemby Oss, så ingen behøver at køre gjorde vi det i går. Vi havde på forhånd spurgt hvad de havde lyst til at spise, de kunne vælge mellem hollandsk, græsk, italiensk, joguslavisk, kinesisk samt en spændende ny restaurant med fransk køkken. De valgte italiensk eller græsk og endelig i går lykkedes det at få 6 travle kalendere til at passe sammen.


Uheldigvis er der lige nu byfest (Kermis) i Oss og da det er Brabant´s andenstørste ændrer byen sig fra at være stille og rolig til et sammensurium af mange, mange forskellige forlystelser der er spredt over hele midtbyen, larm, råb, skrig, druk, glæde og utroligt mange mennesker overalt.

Bordet blev bestilt hos "Da Antonio", en lille italiensk restaurant midt i byen, hvor vi tidligere af og til kørte forbi hvis vi var sent hjemme fra arbejde. Ejeren og fruen (der begge er italienere) står selv i køkkenet, de hygger om gæsterne og menukortet består af dejlige originale italienske retter til priser for hver pengepung.

Aftenen startede godt, vi fik hovedretterne serveret indenfor, men da der var uhyggelig varmt bad vi om at få desserten og kaffen udenfor, hvor man havde udvidet de normale 2 – 3 borde til en større fortovsrestaurant og så skred stemningen.
Betjeningen udenfor var en anden end indenfor, de var sure og virkede som om de ikke gad være der, desserten var frossen og måske er jeg gammeldags, men jeg vil altså gerne have en serviet når jeg får noget at spise, men det lod sig ikke gøre. Ved siden af vore 2 sammensatte borde sad 2 familier, de skreg og skrålede og hilste alle de forbipasserende som de nu kendte (og de kendte mange) med høje råb.

Vi forlod Da Antonio efter desserten og valgte at tage kaffen et andet sted i byen lidt væk fra byfestområdet.
Efter kaffen travede vi en tur igennem byen for at bese scenariet, men indrømmet der gik ikke længe før vi 2 gamle var enige om at tage toget hjem og lade de unge feste. Vejret var fantastisk, da vi nåede hjem ved midnatstid var temperaturen på 24,7 grader.

4 kommentarer:

Pernille på 1. sagde ...

Det ser ud som om at i har haft en rigtig hyggelig fødsesldag.

Jeg kan sagtens følge dig i at holde det ude, det har jeg selv gjort et par gange. Nogle gange holder jeg det også hjemme. men jeg er nået til det punkt hvor jeg ofte bestiller maden ude i byen, jeg elsker at lave mad, men gider ikke alt det med at købe ind og slæbe hjem, og man skal jo heller ikke knokle sig ihjel blot fordi man har fødselsdag .)

Knus

Madame sagde ...

Det lyder som en lidt anstrengende oplevelse, Annette, selv om det startede så godt! Jeg synes, det er en rigtig god idé at gå ud og spise, når I ønsker så forskellig mad. Og så er husmoderen jo fri for alt det slid og slæb :-)

Annette sagde ...

Kære Pernille,
Ja, det er jo ikke som tidligere. Jeg kan huske, at min mor aldrig sad med ved bordet når hun holdt fødselsdag, hun løb i fast rutefart mellem køkken og stue. Godt vi er kommet videre :-)

Annette sagde ...

Kære Madame,
Ja, tidspunktet for middagen var ikke særlig godt valgt, men så ved vi det til en anden gang :-) Men samværet med "ungerne" og deres kærester, det er altid dejligt.